Kayseri’nin Pınarbaşı ilçesinde, 2 Haziran’da yapılacak olan yeniden seçimler öncesinde, Büyük Birlik Partisi (BBP) adayı Hayrettin Uslu, adaylıktan çekilip Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayı Menduh Uzunluoğlu’na destek vereceğini duyurdu.

31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde, Pınarbaşı ilçesindeki oy sayımı tamamlandıktan sonra, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Deniz Yağan 5.082 oy ile birinci sırada yer alırken, MHP adayı ve mevcut Belediye Başkanı Menduh Uzunluoğlu 4.758 oy ile ikinci oldu. MHP yetkilileri, mühürsüz oy pusulaları bulunduğu gerekçesiyle seçimlerin iptali için başvuruda bulundu. İlçe Seçim Kurulu, yapılan inceleme sonucunda seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bu iptal kararına karşı CHP’nin yaptığı itirazlar, İl Seçim Kurulu ve Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından reddedildi.

BBP adayı Hayrettin Uslu, 31 Mart seçimlerinde aldığı 669 oy ile, 2 Haziran’daki seçimde MHP adayı Menduh Uzunluoğlu’nu destekleme kararı aldığını açıkladı. Bu kararın ardından AKP Kayseri İl Başkanı Fatih Üzüm ve yönetim kurulu üyeleri BBP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti. Seçim sürecini değerlendiren Üzüm, “Kayseri’de 31 Mart akşamı yaşanan zorlu süreç sonrasında, İlçe Seçim Kurulu, ardından İl Seçim Kurulu ve son olarak YSK’nın Pınarbaşı’nda seçimlerin tekrarlanmasına karar verdiğini” belirtti ve “BBP İl Başkanı, Pınarbaşı adayı Hayrettin Uslu ve Genel Başkan Mustafa Destici’ye verdikleri destek ve Cumhur İttifakı lehine seçimden çekilme kararları için teşekkür ettiğini” ifade etti. Üzüm, bu birlikteliğin Pınarbaşı ve Kayseri için hayırlı olmasını diledi.

İYİ Parti'ye vekilden istifa şoku! İYİ Parti'ye vekilden istifa şoku!

BBP’nin Pınarbaşı Belediye Başkan Adayı Hayrettin Uslu da, “Cumhur İttifakı’nın bir parçası olarak çalışmalar yürüttüklerini ve 31 Mart seçimlerine katıldıklarını, ancak seçimlerin ertelenmesi üzerine genel merkezin isteğiyle adaylıktan çekildiklerini” söyledi ve “Bu kararın hayırlı olmasını temenni ettiğini” belirtti.

Kaynak: DHA