Erdoğan’ın “değişim” mesajının altında yatan sebep ve detaylar… Erdoğan’ın “değişim” mesajının altında yatan sebep ve detaylar…

Üsküdar Belediyesi, CHP tarafından AKP’den devralındıktan sonra, AKP döneminde hem Ensar Vakfı hem de belediye yöneticisi olan İsmail Şirin’in, Ensar Vakfı bünyesindeki Şirin Kardeşler Gıda İnşaat’a ve kendi aile şirketine toplam 21 ihale verdiği bilgisi gündeme geldi.

Yerel seçimlerden önce AKP’nin yönetimindeki Üsküdar’da, Ensar Vakfı yöneticisi olan bir şirkete peş peşe ihalelerin verildiği belirtildi. 31 Mart yerel seçimlerinden önce, AKP kontrolündeki Üsküdar Belediyesi’nde görevli İsmail Şirin’in, aynı zamanda yöneticisi olduğu Ensar Vakfı’na bağlı Şirin Kardeşler Gıda İnşaat’a ve aile şirketine 21 ihale verdiği ortaya çıktı.

Cumhuriyet gazetesinden Cengiz Karagöz’ün haberine göre, toplam 38 ihale kamudan alınmış.

Tek bir şirketin katıldığı ihaleler ve Şirin’in kardeşlerinin yönettiği Akis Yiyecek ve İhtiyaç Maddeleri şirketine verilen, 12 milyon 953 bin TL değerindeki şarküteri malzemeleri ihalesi dikkat çekici bulundu. Şirin Kardeşler aile şirketi bugüne kadar toplam 38 kamu ihalesi kazanmış, bunlardan 21’i Üsküdar Belediyesi tarafından verilmiş ve toplam bedeli 355 milyon 140 bin TL’ye ulaşmış. Şirketin bir diğer kolu olan Akis Yiyecek ve İhtiyaç Maddeleri ise, Üsküdar Belediyesi’nden 104 milyon TL değerinde 50 kamu ihalesi almış.

Kaynak: Haber Merkezi