Gazeteci Fatih Altaylı, 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'nin kazanımını takiben ortaya çıkan 'Cumhurbaşkanı adayı' meselesine eleştirel bir yaklaşım sergiledi. Altaylı, CHP içindeki bu tartışmaların Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP'nin bir stratejisi olduğunu öne sürdü ve "Bir sonraki seçime daha 3,5-4 yıl var. Şu anki gündem bu olmamalı. Üç yıl sonra halk kimi aday olarak istiyorsa o zaman karar verilir. Erdoğan, bir davet ve adaylık tartışmasıyla CHP içine bir mikser soktu ve şu anda bu mikser çalışıyor. Bu duruma bir son verilmeli" dedi.

Altaylı, CHP Grup Başkan Vekili Ali Mahir Ünal'ın Sözcü TV'deki açıklamalarına atıfta bulunarak, "Erdoğan'ın yerinde olsam Özgür Özel ile yarışmak istemem. Siyaset uzun vadeli bir iştir, beklenmedik biri çıkıp marka olabilir. Ancak Özgür Özel'e dikkat edin" ifadelerini hatırlattı ve 3,5-5 yıl sonrası için yapılacak seçimlerin şimdiden konuşulmasının partiyi yıpratacağını belirtti.

Altaylı, yaşanan tartışmaların AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından CHP içine sokulan bir fitne olduğunu iddia etti ve "CHP'li olduklarını iddia eden bazı yorumcular, muhalif olmadıkları ya da anlayış eksiklikleri nedeniyle bu tartışmalara körükle gidiyorlar. 3,5 yıl boyunca Özgür Özel mi yoksa Ekrem İmamoğlu mu diye tartışacak mıyız? O gün geldiğinde halk zaten tercihini yapacaktır" şeklinde konuştu.

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor

Erdoğan'ın CHP içindeki bu tartışmaları bir 'mikser' olarak gören Altaylı, eğer bu duruma müdahale edilmezse kötü sonuçlar doğabileceğini ifade etti.

Kaynak: onedio- Eray İspir