Meclis'te 'Kobani davası' protestosu Meclis'te 'Kobani davası' protestosu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Küçükçekmece’de yaşanan trajik bir olayda 5 yaşındaki Edanur Gezer’in vefatı üzerine yaptığı açıklamada, “Olayın ardından hızla başlattığımız inceleme sürecinin kısa süre içinde sonuçlanacağını ve sorumluların gereken cezayı alacağını” belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eleştirilerine atıfta bulunarak, “Ölümün kaçınılmaz olduğunu söyleyen ve bu tür trajediler karşısında vicdanlı olmayan yaklaşımları kabul etmiyoruz” dedi.

İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Edanur’un kaybı bizleri derinden üzmüştür. İnceleme sürecimiz tamamlanmak üzere ve adaletin yerini bulması için sorumluların cezalandırılacağından emin olabilirsiniz. Yargı süreci de devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’a yanıt olarak İmamoğlu, “Bu acı anımızda, olayın siyasi çıkarlar için kullanılmasını esefle karşılıyoruz” dedi ve geçmişteki benzer olaylarda sessiz kalanların şimdi konuşmasının samimiyetsizliğini vurguladı.

İmamoğlu, “Bir çocuğun bu şekilde hayatını kaybetmesi, iktidarın çocuklarımızı koruma konusundaki başarısızlığının açık bir göstergesidir” diyerek, “Olayın tüm yönleriyle incelenmesi gerektiğini, çocuğun ailesinden ayrı oluşunun ve cenazesinin kaldırılmasının gecikmesinin de soruşturulması gerektiğini” belirtti. Devlet büyüklerinin siyasi amaçlarla yaptığı açıklamaları kamu vicdanına bıraktığını ifade ederek, “Edanur’a Allah’tan rahmet dileriz” dedi.

Kaynak: Haber Merkezi