Özgür Özel'e yapılan Mesir macunu yorumuna gülmekten kırılacaksınız Özgür Özel'e yapılan Mesir macunu yorumuna gülmekten kırılacaksınız

Hukukçu Gamze Pamuk, İYİ Parti kurultayındaki adayları değerlendirdi. İsimlerin tek tek ele alınması gerektiğini vurgulayan Pamuk, Musavvat Dervişoğlu'nun Akşener'in adayı olarak görülmesinin parti içinde ani pati yaratacağına dikkat çekti. Genel merkeze her zaman bağlılık göstermenin önemli olduğunu belirten Pamuk, ancak kurultayda farklı dinamiklerin devreye girebileceğini ifade etti.

Bursa'da 58 doğal delegenin bulunduğunu ve İYİ Parti'nin bu bölgede iki milletvekili olmasına rağmen 47 delegenin Mehmet Tolga Akalın'ı desteklediğini dile getiren Pamuk, benzer bir durumun Konya'da da yaşandığını belirtti. CHP'deki değişim sürecinin İYİ Parti'ye de yansıyabileceğini söyleyen Pamuk, Akalın'ın önemli bir role sahip olduğunu vurguladı.

İYİ Parti'nin geleceği konusunda önemli bir dönüm noktası olan kurultayın, parti için kritik olduğunu ifade eden Pamuk, Akşener'in süregelen öfkesinin Musavvat Dervişoğlunun  şansını düşürdüğünü dile getirdi.

Koray Aydın ise çok teşkilatçı diye anılsa bile Mehmet Tolga Akalın’ın MHP’ye karşı iki kez kongre kazandığı; bununla birlikte, Akşener’e rağmen bazı yerlerde başarıları olduğu imza toplama sürecinde herkesin Koray Aydın teşkilatçı derken, Mehmet Tolga Akalın'ın o sürede 427 imza topladığını biliyoruz.dedi.

Editör: Habererk Com