MHP Lideri Devlet Bahçeli, 3 Mayıs Türkçülük Günü vesilesiyle bir açıklama yayımladı. Bahçeli’nin mesajında şu ifadeler yer aldı: “3 Mayıs’ın ışığı, Türk milliyetçilerinin iç ve dış sorunlara karşı sergiledikleri direnişin sembolüdür; zorluklar altında bile sivil, yasal ve demokratik bir tavır sergilemenin temsilcisidir. Merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın sözleriyle, 3 Mayıs, milli bilincin uyanışı ve küresel güçler arasında sıkışıp kalmış politikalara karşı Türk milliyetçilerinin özgür ve etik bir direniş sergileme kararıdır.”

Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin Türkiye Cumhuriyeti’nin temel felsefesi, Türk milletinin bağımsızlık ilham kaynağı ve varoluşun temeli olduğunu belirtti. Peyami Safa’nın vurguladığı gibi, yeni Türk devletinin iki temel amacından biri çağdaşlaşmak, diğeri ise milliyetçiliktir. Eğer bir millet ortak değerler etrafında birleşmiş ve birlik duygusuyla kendi kaderini belirlemişse, bunun en açık göstergesi milliyetçiliktir.

Ağaç taşınır mı demeyin: Zeytin ağaçları yeni yerine taşındı Ağaç taşınır mı demeyin: Zeytin ağaçları yeni yerine taşındı

Bahçeli, 1 Mayıs kutlamalarına atıfta bulunarak, “Emeğin ve değerin ne olduğunu bilmeyen, adalet ve hukuku tanımayan; yağma ve yıkımı bir ideoloji olarak benimseyen grupların 1 Mayıs’taki eylemleri, medeniyet ve meşruiyetle bağdaşmaz. Oysa Türk milliyetçileri, tam 80 yıl önce yasal çerçevede, fikir ve demokrasiye saygı göstererek gerçekleştirdikleri gösterilerle hala saygı ve övgüyle anılmaktadır. Hüseyin Nihal Atsız’ın dediği gibi, ‘Maviyi unutsak bile geçmiş kökümüzdür, en tatlı gülümseme geçmişteki yüzdedir.’ İnanıyorum ki, geçmişin parlak yüzü asla solmayacak, Türk tarihinin derinliklerinden yükselen milliyetçi çağrı, Türk milletinin diriliş ruhunu canlı tutacak ve geleceğini şekillendirecektir.” dedi.

Bahçeli, 1944 Türkçülük ve Turancılık Davası’nın 80. yılını anarak, Türk milliyetçiliğinin öncülerini saygı ve minnetle andı ve 3 Mayıs ruhunun, Türk ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmada milli bilince daha fazla güç ve ilham katmasını diledi.

Kaynak: DHA