THY Dört Ödüle Birden Layık Görüldü THY Dört Ödüle Birden Layık Görüldü

Ekonomist İslam Memiş, yatırımcılara Temmuz ayına kadar düşüşlerin toplanabileceğini ve mevcut varlıkların korunması gerektiğini söyleyerek uyarılarda bulundu. TV 100’deki makalesinde, Türk Lirası karşısında değer kaybeden enstrümanların birikim fırsatı sunabileceğini belirtti. Memiş, ikinci yükseliş dalgasının beklenen performansı göstermediğini ve yaptığı açıklamaların yatırım tavsiyesi olmadığını vurguladı.

Fed’in piyasa beklentileri doğrultusunda faiz oranlarında değişiklik yapmadığını ve Fed Başkanı Jerome Powell’ın temkinli bir açıklama yaptığını ifade eden Memiş, Powell’ın sözlerinin belirsizlik ve zor durumda olduklarını gösterdiğini söyledi. Enflasyon hedefinin %2’den sapma yaşandığını ve ABD’de açıklanan son enflasyon verisinin %3,5 olduğunu hatırlatarak, Powell’ın enflasyonda düşüşün uzun süreceğine dair kötümser bir görüş bildirdiğini belirtti.

Memiş, Mayıs-Haziran aylarında merkez bankalarının kontrolünün önemli olacağını, 14 Nisan’da başlayan jeopolitik gerilimlerin küresel güçlerin isteklerini yerine getirdiğini ve bu durumun öngörülemeyen piyasa koşulları, manipülatif hareketler ve enflasyonun düşmemesi gibi sonuçlar doğurduğunu ifade etti. Yatırımcıların, Ortadoğu’da yeni bir gerginlik olup olmayacağı, merkez bankalarının faiz indirimi yapma ihtimali ve enflasyonun düşüp düşmeyeceği gibi soruları düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Bu soruların kesin cevabını bilenlerin milyoner olabileceğini, ancak bilinçsizce şansa dayalı pozisyon alanların riskli durumlarla karşılaşabileceğini belirtti. Doğru cevapları bulmak için piyasa koşullarına uygun stratejiler geliştirmenin önemini vurgulayan Memiş, önümüzdeki iki ayın yatırımcılar için psikolojik bir sınav olacağını ve bu süreçte sabırlı olmanın ve riskli pozisyonlardan kaçınmanın kritik olacağını belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi