Avon'un Sahibi İflas Başvurusunda Bulundu

Avon'un sahibi olan Brezilya merkezli Natura'nın yan kuruluşu Avon Products Inc (API), talk maddesinin kansere yol açtığı iddialarıyla açılan davalar ve diğer yükümlülükler nedeniyle 1 milyar dolardan fazla borcunu tasfiye etmeye çalışırken iflas başvurusunda bulundu. API, bu adımın borç yükümlülüklerini "düzenli bir şekilde" ele almasına olanak tanıyacağını belirtti.

İflas Başvurusu ve Borç Durumu

Avon, hem pandemi sürecinin hem de ürünlerinde kullanılan talk maddesinin kansere yol açtığı iddiasıyla açılan davaların etkisiyle iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldığını açıkladı. Şirket, bu adımı atmasının nedenlerini şu şekilde belirtti:

API, kişisel yaralanma davalarına ve uzlaşma ödemelerine karşı kendini savunmak için 225 milyon dolar harcadığını ve 386 talk ile ilgili davayı savunmak veya çözmek için "yeterli likiditeye" sahip olmadığını ifade etti. Şirketin toplam 1,3 milyar dolar borcu ve talk iddialarıyla ilgili 78 milyon dolarlık yükümlülükleri bulunuyor.

Şirketin Tarihi ve Planları

Avon'un kökenleri, 135 yıl öncesine, New York'lu gezgin kitap satıcısı David H McConnell'a dayanıyor. Şirket, 1960'larda "Ding dong! Avon Calling" reklam sloganı ve kapı kapı dolaşan satış temsilcileriyle tanınıyordu. Avon, geçen yıl İngiltere'de ilk fiziksel mağazalarını açmayı planladığını duyurmuştu.

Borsa İstanbul’da zorlanmanın perde arkası Borsa İstanbul’da zorlanmanın perde arkası

İflas Süreci ve Natura'nın Rolü

Natura, iflas sürecinden sonra ABD dışındaki ticaret operasyonlarını 125 milyon dolara geri satın almayı teklif etti. API Başkanı John Dubel, bu sürecin, varlıklarının değerini en üst düzeye çıkaracak ve yükümlülüklerini düzenli bir şekilde yerine getirmelerini sağlayacağını söyledi.

Natura, iflas sürecine 43 milyon dolara kadar fon sağlayacağını belirtirken, Avrupa, Asya ve Latin Amerika'daki ticaret operasyonlarını geri satın almak için 125 milyon dolarlık bir teklifte bulundu. Bu teklif, mahkeme tarafından denetlenen bir açık artırma sürecine tabi olacak. Eğer Natura başarılı olursa, Avon'un işlerini kontrol edecek ve borçlarından kurtulacak.

Önceki Satışlar ve Borç Kapatma Çabaları

Natura, Avon işletmesini ayırmayı planlıyordu ancak Bölüm 11 süreci nedeniyle bu plan askıya alındı. Natura, İngiltere merkezli etik güzellik işletmesi The Body Shop'u Kasım 2023'te sattı ve Avustralyalı lüks grubu Aesop'u 3,7 milyar Avustralya dolarına (2,5 milyar ABD doları) sattı. Bu satışlar, borçlarını kapatma çabalarının bir parçasıydı.

ABD'deki Durum

Kuzey Amerika'da Avon markasının sahibi Güney Koreli tüketim malları şirketi LG Household & Health Care'dir ve bu iflasın bir parçası değildir.

Editör: Habererk Com