Kocaeli Başiskele'de 16 gün önce kayıp başvurusu yapılan Serdar Arslan'ın cinayete kurban gittiği belirlendi. Arslan'ın iş ortağı Habil Ö.'nün kardeşi Mahsun Ö. tarafından öldürüldüğü tespit edildi. Cinayeti azmettirdiği iddia edilen Habip Ö. ile tetikçi kardeşi Mahsun Ö. ve 7 kişi gözaltına alındı.
Arslan'ın eşi G.K., 20 Ocak'ta kayıp başvurusunda bulundu. 22 Ocak'ta Ümraniye'de bulunan araç, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü'nü harekete geçirdi. Kamera kayıtlarından aracı bırakanın Mahsun Ö. olduğu belirlendi.
Mahsun Ö. gözaltına alındı ve cinayeti itiraf etti. İddiaya göre, Habil Ö., kardeşi Mahsun Ö. ve arkadaşları Sevban T. ile cinayet planı yaptı. Habil Ö., kardeşine "Serdar Arslan beni öldürmek için adam tutmuş. Biz öldürmezsek o bizi öldürür. Eğer ben öldürürsem sen bana içerde bakamazsın sen öldür ben çocuklarına sana bakarım" dedi.
Olay günü Serdar Arslan, Habil Ö. tarafından bağ evine çağrıldı ve Mahsun Ö. tarafından öldürüldü. Ceset önce bağ evinin dibine gömülmeye çalışıldı, ancak Sevban T.'nin rahatsızlanması üzerine üstü otlarla örtülerek bırakıldı. Ertesi gün Habil Ö., kardeşiyle birlikte cesedi 2 km uzağa götürüp kireç dökerek gömdü.
Polis, Mahsun Ö. ile birlikte cesedin yerini tespit etti. Habil Ö., kardeşi Mahsun Ö., Sevban T. ve 7 kişi gözaltına alındı. Habil Ö. ile Serdar Arslan'ın cezaevinden arkadaş ve ortak oldukları öğrenildi. Bağ evinin tadilat edildiği ve olayda kullanılan malzemelerin yakıldığı tespit edildi. Şüpheliler adliyeye sevk edildi. Mahsun Ö.'nün cinayeti itiraf ettiği, Sevban T.'nin olayı anlattığı, Habil Ö.'nün ise suçlamaları reddettiği öğrenildi.