Gündem

2 sodaya 150 TL istediler

Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide, iki sodaya 150 TL istenmesi tepki topladı. İşte haberin detayları...

Abone Ol

Sosyal medyada paylaşılan bir gönderide, iki sodaya 150 TL istenmesi, "Burası Bodrum değil, Anadolu'nun bir ili" yorumlarına neden oldu.

Her gün pahalılıkla ilgili yeni bir haber gündeme geliyor. Vatandaşlar, kafelerin ürün fiyatlarını belirlerken keyfi davrandıklarını ve belirli kurallara uymadıklarını ifade ediyor. Bu duruma son örnek, Konya Selçuklu'da uzun yıllardır hizmet veren bir alışveriş merkezindeki bir kafede yaşandı. Kafe, müşterilerine sunduğu ürünlerin fiyatlarını aşırı derecede yüksek tutarak tepkilere neden oldu.

Vatandaşlar, popüler ve uzun süredir faaliyet gösteren bir işletmenin fiyatlandırma konusunda daha şeffaf ve adil olmasını beklerken, karşılaştıkları bu durumun haksız kazanca dönüştüğünü düşünüyor. Bu tür keyfi fiyatlandırma uygulamalarının tüketiciler üzerinde ciddi olumsuz etkilere neden olduğunu ve yetkililerin bu konuda daha sıkı denetimler yapması gerektiğini belirtiyorlar.

Konya'da bir AVM'nin içinde yer alan ünlü bir pastane zincirinde iki soda sipariş edildiğinde, hesap şaşkınlık ve hayal kırıklığına neden oldu. İki maden suyu için 150 TL ödendiğinin ortaya çıkması dikkat çekti. Paylaşım kısa sürede beğeni rekoru kırdı ve birçok sosyal medya kullanıcısı bu fiyata tepki gösterdi.