Elazığ'a şehit ateşi düştü Elazığ'a şehit ateşi düştü

2008 Yılından Beri Bitmek Bilmeyen Esnafın Çilesi… Çataltepe!
2008 yılında Bursa’da TOKİ, Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Valiliği ve BESOB işbirliğinde Kestel’in Çataltepe Bölgesine yapılması planlanan ve inşaatına başlanan, ilerleyen yıllarda da yarım kalan Çataltepe Projesi’nde BESOB Yönetimi mağdurlara istenilen evrakları vermedi. Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB) önceki dönem başkanı Arif Tak’ın zamanında “Türkiye’nin en büyük esnaf sanayi sitesi olacağı” iddiasıyla yüzlerce esnaftan para toplanarak yola çıkılan Kestel Çataltepe Projesi aradan geçen 17 yılda büyük fiyaskoya dönüşürken, BESOB’a güvenerek para yatıran esnafın isyanı her geçen gün büyüyor.2008 yılından bu yana sorunun çözümlenemediğini ifade eden mağdurlar, seslerini duyurmak için bir dernek çatısı altında toplanarak sanayinin faaliyete geçmesi yönünde kamuoyu çalışmaları yaptıklarını söyledi. Kısa adı ÇATSANDER olan Çataltepe Sanayi Sitesi Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Zekai Akdoğan ve Başkan Vekili Aydın Çitil yasal haklarını korumaya kararlı olduklarının altını çizdi.

Çtl1

ÇATSANDER Başkan Yardımcısı Mehmet Kuş gelinen süreçte bazı kurum ve kuruluşların zamanında yapmadıkları yasal evraklar nedeniyle mağdur olduklarını belirtti. Kuş; “Biliyorsunuz ki; derneğimizin üyeleri Arif Tak başkanın zamanında yapılan sözleşmeye rağmen inşaatı bitireceklerine söz vermelerine rağmen yarım yamalak bırakan TOKİ’cileri yaşanan mağduriyet yüzünden mahkemeye vermişti. Bizde ÇATSANDER olarak süreci takip edebilmek için yangından mal kaçırırcasına kurulan ve hala kendi aralarında incirlikli ilişkiler olduğunu tahmin ettiğimiz BESKOOP ile BESOB’dan o günlere ait kayıtlı evraklarını istedik. Aldığımız cevapla şok olduk! Çataltepe artık sadece siyasilerin değil tüm Bursa’nın da sorunudur.” dedi.

ÇATSANDER Başkanvekili Aydın Çitil; “Yaşadığımız sorunu anlatmaya ne satırlar nede kelimeler yetecek. Biz mağdur arkadaşlarımızın talebini yerine getirmek için BESOB-BESKOOP yöneticilerinden o döneme ait kayıtlı evraklarını talep ettik. Tarafımıza “Siz Çataltepe mağduru değilsiniz” şeklinde cevaben bir yazı gönderildi. Bunun üzerine bizde ısrarımızı sürdürerek evrakları görmek istedik. Onlarda sadece 1 kişiye sadece bana belli bir tarih ve saate randevu vererek BESOB avukatının da bulunduğu bir ortamda birkaç evraka bakmamı sağladılar. Gördüğüm evrakların sonradan hazırlandığını, onlarda da birbiriyle tarih uyuşmazlığı olduğunu gördüm. TOKİ’nin işi bırakmış olduğu tarih ile kooperatifin kuruluş tarihinde bile uyuşmazlık var. Hazırlanan ve imzalanan resmi evraklarda bile gün tarih tutmuyor. İçeriğinde ise maddeler arasında uyumsuzluklar da ilk göze çarpan unsur. Bizler ÇATSANDER olarak yaşanan bu mağduriyetin biran önce ortadan kalkmasını BESOB yetkililerinden bekliyoruz. Sonradan kurulan BESKOOP ne yönetimi nede üyelerinden bazı isimler esnaf bile değil, yurt dışında olanda var, Bursa dışında olanlarda var. BESKOOP ortada bırakılan cenazeyi kaldıramaz. ÇATSANDER olarak biz Çataltepe mağdurlarının yasal haklarını sonuna kadar arayacağız ve bu projenin kısa vadede bitirilmesini sağlayacağız.” dedi.

Editör: Habererk Com