Cumhurbaşkanı Erdoğan geçen ay ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenen NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi katıldı. Zirveden 3 gün önce Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, NATO Parlamento Başkanları Zirvesi’ne katılmak üzere özel uçakla ABD’ye gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıya TC-TUR adlı Airbus 330-200 tipi özel uçakla giderken, yolculuğa biri makam araçlarını taşıyan kargo uçağı olmak üzere 4 uçak daha eşlik etti.

Almanya'da iki Türk'ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili yeni gelişme Almanya'da iki Türk'ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili yeni gelişme

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen ay gerçekleştirdiği ABD ziyaretinde sadece gidiş gelişinin maliyetinin 2,5 milyon dolar olduğunu açıkladı. Bankoğlu, 'Hesaplayan arkadaşlarıma Türk lirası galiba diye uyardıysam da hayır 2,5 milyon Amerikan doları dediler. Kaç Türk lirası derseniz 83 milyon lira. Bakanların, eşin, dostun ve gazetecilerin de lüks otellerde konaklaması, yeme içmesi bu hesabın dışında' dedi.

Gazete Duvar'dan Şebnem Babat'ın haberine göre; özellikle enflasyonun ve işsizliğin tahammül sınırlarını zorladığını ifade eden Bankoğlu, 'Kiralar, ulaşım, eğitim fiyatları uçmuş. Fiyat algımız alt üst oldu. Millet; pahalı, çok pahalı ve fahiş fiyatlı üçgeninde sıkışıp kalmış, çaresiz halde. En tehlikelisi de artık herkes çok öfkeli. Elektriğe, doğalgaza ardı ardına muazzam zamlar geldi. Yaklaşan kış bugünden de zor geçecek. Bütün bunlar olurken zalimliklerini dünyaya ilan ettikleri Hayvan Hakları Yasası, Filistin meselesi, HAMAS liderinin öldürülmesi için milli yas ilan etme, sosyal medya uygulaması Instagram’ı yasaklamak gibi şeylerle gündem değiştirme çabasındalar. Ülkenin tek gündemi var; pahalılık!” dedi.

Editör: Habererk Haber Merkezi