Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde, 21 Ağustos'tan bu yana kayıp olan 8 yaşındaki Narin Güran'ı arama çalışmalarında yeni bir gelişme yaşandı. Küçük kızın amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı S.G., soruşturma kapsamında gözaltına alındı.

Olay, 21 Ağustos'ta öğleden sonra Bağlar ilçesinin kırsal Tavşantepe Mahallesi'nde meydana geldi. Kur'an kursundan çıkan Narin Güran, eve dönmeyince ailesi kendi imkanlarıyla arama çalışması başlattı. Sonuç alınamaması üzerine Narin'in babası Arif Güran, aynı gün saat 20.00'de jandarma karakoluna giderek kızının kaybolduğunu bildirdi. İhbar üzerine bölgeye, Bağlar İlçe Jandarma Komutanlığı, Asayiş Komando Bölük Komutanlığı, Jandarma Özel Harekat timleri, Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), İstihbarat Şube Müdürlüğü, Köpek İz Takip Timi ve Su Altı Arama Kurtarma Timi’nin yanı sıra sağlık ekipleri, AFAD, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Su Altı Arama ekipleri ve ilçe belediyelerden arama kurtarma ekipleri sevk edildi.

Narin'in kaybolduğu saatlerde yoldan geçen yaklaşık 150 araç sorgulandı. Mahalledeki evler ve köye giriş yapan araçlar arandı. Bugüne kadar toplamda 12 bin 565 araç aranırken, 130 kişinin ifadesine başvuruldu, 32 bin 952 kişi kontrol edildi, 7 iz takip köpeği ile 11 bin dönümden fazla alanda arama yapıldı.

Narin'in kaybolmadan önceki son görüntüleri de ortaya çıktı. 21 Ağustos'ta saat 15.15'te kaydedilen görüntülerde, Narin’in 4 arkadaşıyla birlikte yürüdüğü ve ardından ayrılarak evine doğru gittiği görülüyor.

Cinsel istismara uğrayan bebeğin teyzesi konuştu Cinsel istismara uğrayan bebeğin teyzesi konuştu

22 Ağustos'ta evlerine 3 kilometre mesafede, 28 Ağustos'ta ise 2 kilometre mesafede iki farklı çocuk terliği bulundu. Ancak her iki terliğin de Narin’e ait olmadığı belirlendi. Soruşturma kapsamında Narin’in ağabeyi E.G. (18), kolundaki ısırık izleri nedeniyle gözaltına alındı, ancak İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndaki incelemede bu izlerin Narin’e ait olup olmadığı tespit edilemeyince E.G. serbest bırakıldı. Soruşturma sürerken, bu kez Narin’in amcası ve köy muhtarı S.G. gözaltına alındı.

Narin Güran'ın babası Arif Güran, kızlarıyla ilgili henüz bir bilgiye ulaşamadıklarını belirterek, "Kızımızı istiyoruz, başka bir şey istemiyoruz. Devletin yapacağı açıklamayı bekliyoruz, gerisi önemli değil," dedi. Aile, sosyal medyada yayılan asılsız haberlere de tepki gösterdi.

Editör: Habererk Com