Dünya

ABD seçimlerinden sonra kripto paralar için muhtemel 5 senaryo

ABD başkanlık seçimlerine üç haftadan az bir süre kala, kripto paraların geleceği hakkında çeşitli senaryolar konuşulmaya başlandı.

Abone Ol

ABD başkanlık seçimlerine üç haftadan az bir süre kala, kripto paraların geleceği hakkında çeşitli senaryolar konuşulmaya başlandı. Dijital varlık Bitcoin, son yedi günde küresel hisse senetleri ve altından daha fazla, yaklaşık %13 oranında artış gösterdi. Bu artış, piyasaların kripto yanlısı Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın zaferini beklediğinin bir işareti olarak görülüyor.

Milyarder yatırımcı Stan Druckenmiller, son 12 gün boyunca piyasanın "Trump'ın kazanacağına çok ikna olmuş" göründüğünü belirtti ve bunun etkisinin banka hisselerinde ve kripto paralarda görüldüğünü ekledi. Trump’ın "ABD'yi gezegenin kripto başkenti yapma" sözü ve Kamala Harris’in kripto paralara karşı olumlu yaklaşımı, kripto yatırımcılarının 5 Kasım ABD Başkanlık seçimlerini yakından takip etmesine neden oluyor.

Seçim sonrası piyasalarda gerçekleşmesi beklenen beş muhtemel senaryo ise şöyle:

1. Kamala Harris'in zaferi Bitcoin'i destekleyebilir: Düşük faiz oranları genellikle Bitcoin'in değerinde artışa sebep olabilir. Harris’in başkanlığı kazanması durumunda, mevcut parasal genişleme ve aktif hükümet harcamaları politikalarının devam etmesi bekleniyor; bu da kripto piyasasına fayda sağlayabilir.

2. Trump Ethereum'a fayda sağlayabilir: Trump'ın başkanlığı, ABD'deki kripto girişimlerine olumlu bir tutum sergileyebilir ve bu da Merkeziyetsiz Finans (DeFi) düzenlemelerinin ve büyümesinin önünü açabilir. Bu senaryo, birçok DeFi platformunun temelini oluşturan Ethereum için avantajlı olacaktır.

3. Trump, seçim öncesinde kripto paralar için resmi bir plan açıklayabilir: Kamala Harris, dijital varlıklar konusunda nispeten sessiz kalırken, Trump "kripto oyu" kazanmak için yoğun çaba sarf etti. 2024'te Nashville'deki Bitcoin konferansında konuşan ilk görevdeki başkan olarak, Bitcoin'in geleceği için güçlü bir destek verdi ve Senatör Elizabeth Warren'dan gelen düzenlemelere karşı koruma sözü verdi.

4. Seçim sonucu ne olursa olsun SEC Başkanı Gensler'in görevine son verilecek: Trump, seçimleri kazanırsa SEC Başkanı Gary Gensler'i "kovacağına" söz verdi. Harris seçimleri kazansa bile, kripto para piyasasını kazanmak için benzer bir yaklaşım benimsemesi muhtemel.

5. Seçim sonrasında Bitcoin'de yükseliş bekleniyor: Bitcoin yatırımcıları, 5 Kasım'daki ABD başkanlık seçimlerinde sınırlı bir oynaklık bekliyor, ancak yıl sonu rallisi ile kriptoyu 100 bin dolara kadar taşıyabilecek bir artış öngörüyor. CleanSpark CEO'su Zach Bradford'a göre, Bitcoin önümüzdeki 18 ay içinde neredeyse 200 bin dolara yükselebilir ve seçim sonrası Ocak ayına kadar Bitcoin fiyatlarında anlamlı bir artış bekleniyor.