Mavi bayraklı koyda atık su rezaleti Mavi bayraklı koyda atık su rezaleti

31 Temmuz'da anneannesi Leyla Çetiner'i tartışma sonrası silahla rehin alıp öldüren Bedirhan Şener hakkında, çıkarıldığı hakimlikçe adli kontrol ve yurt dışı yasağı uygulanmıştı. Akli dengesinin yerinde olmadığı belirtilen Şener, nezarethanede adli tıp doktoru tarafından muayene edildikten sonra, Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesi'ne sevk edilerek 3 hafta gözetim altına alınmıştı.

Bilkent Şehir Hastanesi'nin düzenlediği raporda, Şener'in cezai sorumluluğunu etkileyecek bir akıl hastalığı veya zayıflığı bulunmadığı, "üst soya karşı kasten ateşli silahla öldürme ve öldürmeye teşebbüs" suçunu hukuki anlam ve sonuçlarını algılayabildiği ve davranışlarını yönlendirme yeteneğinin tam olduğu belirtildi. Bu nedenle, Şener'in Türk Ceza Kanunu'nun "akıl sağlığı" ile ilgili maddesi kapsamında değerlendirilemeyeceği kaydedildi.

Toplanan deliller doğrultusunda, Bedirhan Şener, "üst soya karşı kasten öldürme" ve "üst soya karşı kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı.

Kaynak: DHA