Müsavat Dervişoğlu'ndan Sinan Ateş açıklaması Müsavat Dervişoğlu'ndan Sinan Ateş açıklaması

Karar yazarı Ahmet Taşgetiren, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "İsrail'in topraklarımızda gözü var" açıklamasının bir seçim manevrası olabileceğini belirtti ve bu konunun muhalefetle paylaşılması gerektiğini ifade etti. TBMM'nin açılışında konuşan Erdoğan'ın "İsrail Türkiye'yi tehdit ediyor" sözleri siyasetin gündemine oturdu.

Taşgetiren, siyasi kulislerde iki görüşün bulunduğunu belirtti. Bir görüşe göre, İsrail'in NATO üyesi Türkiye'ye saldırması mümkün değil ve bu açıklama ciddiye alınamaz. Diğer görüş ise Erdoğan'ın bu açıklamayı bir seçim manevrası olarak kullandığı yönünde.

Ahmet Taşgetiren, "Erdoğan İsrail tehdidini neden halkla paylaştı?" başlıklı yazısında, ekonomik zorluklar altında ezilen halk kitlelerinin bu söyleme nasıl tepki vereceğinin belirsiz olduğunu ifade etti. Bu tehdidin, kararsız kitleleri yeniden Erdoğan'a yönlendirebileceğini belirtti ve bu nedenle "seçim söylemi" değerlendirmesinin yabana atılmaması gerektiğini vurguladı.

Taşgetiren, muhalefetin bu konuda önemli bir rolü olduğunu, halk adına meseleyi anlaması ve iktidarın kendini kurtarma hesapları ile gerçek beka sorunlarını ayırt ederek halkla paylaşması gerektiğini belirtti. Yazısını, iktidarın "İsrail'in Türkiye'yi hedef aldığı" iddiasını uluorta seslendirmesinin makul bir izahını yapamadığını belirterek bitirdi. Taşgetiren, böyle bir tehdidin ciddiye alınması gerektiğini, ancak bunun halkta siyasi istismar kaygısı uyandırabileceğini ifade etti.

Kaynak: Haber merkezi