Sağlık sorunlarıyla uzun süredir mücadele eden ünlü Türk sinema oyuncusu Ahu Tuğba, ABD'nin Miami şehrindeki evinde ölü bulundu. 69 yaşında hayata veda eden Ahu Tuğba'nın ölümü, hayranlarını derin bir üzüntüye boğdu. Astım hastası olduğu bilinen Tuğba, bir dönem Türk sinemasına damga vurmuştu.

Ahu Tuğba, kısa bir süre önce geçirdiği trafik kazası nedeniyle sevenlerini üzmüştü. Ameliyat sonrası sağlığına kavuşmuş gibi görünse de, bu talihsiz olay onun sonunu getirdi.

Ünlü şarkıcı Justin Timberlake suçunu kabul etti Ünlü şarkıcı Justin Timberlake suçunu kabul etti

Ahu Tuğba Kimdir?

Ahu Tuğba, Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden biridir. İstanbul'da varlıklı bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen Tuğba, eğitimini İstanbul Amerikan Kız Lisesi'nde (Robert Kolej kız lisesi bölümü) tamamladı. Kanada'da Concordia Üniversitesi'nde İngilizce dil bölümüne başladı, ancak eğitimini tamamlamadan Türkiye'ye döndü.

1974 yılında ilk kez bir filmde kısa bir rol alarak sinema kariyerine adım atan Ahu Tuğba, 1970'lerin sonlarına doğru Türk sinemasında kendine sağlam bir yer edindi. 1980'lerin başında ulusal çapta üne kavuşan Tuğba, genellikle iyi kalpli ancak sefahat düşkünü karakterleri, fahişeleri veya bağımlıları canlandırarak bir seks sembolü olarak tanındı. 1987 yılında bir müzik albümü de çıkaran Ahu Tuğba, on kez evlenip boşanmış ve bir çocuk annesidir.

Ahu Tuğba, dönemin ünlü oyuncuları Kemal Sunal, Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Kadir İnanır, İlyas Salman, Hakan Ural, Yaşar Alptekin, Tarık Tarcan, Burçin Oraloğlu ve Nuri Alço ile başrol oynamış olup, 80'li yıllarda Banu Alkan, Serpil Çakmaklı ve Müjde Ar ile birlikte seks sembolü olarak anılmıştır.

Kaynak: Haber merkezi