Geçtiğimiz haftalarda Akbank müşterileri, hesaplarından izinsiz para çekildiğini belirterek dolandırıldıklarını iddia etmişti. Bu iddialar üzerine Akbank, veri sızıntısı iddialarına dair bir açıklama yaptı.

Müşteriler, sosyal medyada yaptıkları paylaşımlarda kimlik ve hesap bilgilerinin dolandırıcıların eline geçtiğini ve hesaplarından habersiz para çekildiğini öne sürdü. Bu durum, güvenlik açığı iddialarını gündeme getirdi.

Akbank, sosyal medya ve bazı haber sitelerinde yer alan bu iddialara yanıt verdi. Banka, iddiaların gerçeği yansıtmadığını ve herhangi bir veri açığı veya sızıntısı olmadığını belirtti.

Doğalgaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı Doğalgaza zam gelecek mi? Bakan Bayraktar açıkladı

Bankadan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son günlerde çeşitli yayın organları ve sosyal medya kanallarında paylaşılan, bazı müşterilerimizin uğradığını belirttiği dolandırıcılık mağduriyetlerine istinaden, bankamız ile ilgili gerçeği yansıtmayan ve yanıltıcı haberlerle ilgili açıklamamızı bilgilerinize sunarız. Öncelikle belirtmek isteriz ki, bankamız sistemlerinde güvenlik açığı ve/veya veri sızıntısı bulunduğuna dair iddialar kesinlikle asılsızdır."

Kaynak: Haber merkezi