Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Kara Harp Okulu mezuniyet töreninde, teğmenlerin "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atması, AKP'li ve CHP'li vekiller arasında gerilime yol açtı.

AKP milletvekili Varank, "Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemlerle gündeme getirmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz." derken, CHP milletvekili Ali Mahir Başarır'a "beyni emcüklenmiş geri zekalı CHP yöneticisi" ifadesini kullandı. Başarır ise Varank'a, "Sen o kadar utanmaz, iki yüzlü bir insansın ki suçsuz bir kadının dahi sözlerini istismar edebiliyorsun!" şeklinde tepki gösterdi.

Varank, CHP'li Özel'in teğmenlere dair sözlerini alıntılayarak, "CHP'nin boyasını azıcık kazıyınca vesayet dönemine duydukları özlem hemen ortaya çıkıyor. Askerlik kurumu kural ve disiplin gerektirir. İçeriği ne olursa olsun, üniforma giyen kişi slogan atamaz, korsan yemin töreni düzenleyemez! Bu ülkede kimse 'Trikopis’in askeri' olacak kadar alçalmaz ama siz, kahraman askerlerimize 'Mustafa Kemal'in itleri' diyerek saldıranlarla kol kola girecek kadar iki yüzlüsünüz. Şanlı ordumuzu vesayetçi özlemlerle gündeme getirmeye çalışanların asıl niyetini çok iyi biliyoruz." görüşünü savundu.

Varank, son birkaç haftada yaşanan eski Türkiye görüntülerinin hamiliğine soyunan CHP yöneticilerine, "Türkiye'yi vesayetçi günlerine geri döndürmeye çalışanlarla da Cumhurbaşkanımıza hakaret edenlere kol kanat gerenlerle de ona oy verenlere 'gerizekalı' diyenleri onur konuğu yapıp baş tacı edenlerle de her alanda mücadeleye devam edeceğiz!" mesajını verdi.

Yavuz Ağıralioğlu’nun Eyüp’teki  Toplantısına Yoğun İlgi Yavuz Ağıralioğlu’nun Eyüp’teki Toplantısına Yoğun İlgi

CHP'li Başarır ise Varank'a, "Sen CHP’nin boyasını bırak, adını dahi ağzına alamayacak birisin! Siz, Mustafa Kemal’in askeriyiz diyen teğmenlerden rahatsız olan, 'keşke Yunan kazansaydı' diyenlerden medet uman; eyalet ve özerklik isteyenlerle kol kola giren ve zamanında ülkeyi FETÖ’ye teslim etmiş tiplersiniz. Ortada korsan bir yemin falan yok, yıllardır yapılan bir subaylık yemini var! Sayın Varank, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi dergisini aç da biraz kurumlarla ilgili bilgi sahibi ol. Provokatörlük yapma!" yanıtını verdi.

Varank, kendisine sert yanıt veren Başarır ve CHP yöneticileri için "beyni emcüklenmiş" ifadelerini kullanarak, "Benim ve Türkiye'nin tek rahatsız olduğu husus Sayın Başarır: Senin gibi Türk ordusuna 'satılmış' diyebilecek kadar ileri giden 'beyni emcüklenmiş geri zekalı CHP yöneticilerinin', Kurtuluş Savaşı kahramanı Gazi Başkumandan Mustafa Kemal Paşa'nın adını her fırsatta istismar ederek, vesayetçilik heveslerini hortlatmaya çalışmalarıdır."...

Kaynak: Haber merkezi