Ensar Vakfı yöneticisinin dekan atanmasına tepki gösteren öğrencilere suç duyurusu Ensar Vakfı yöneticisinin dekan atanmasına tepki gösteren öğrencilere suç duyurusu

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları hakkında konuştu. Çelik, "İsrail'in kendini korumaya hakkı var" ifadesinin dünyanın en ikiyüzlü cümlesi olduğunu belirterek, "İsrail durdurulamazsa bölgesel savaş çıkabilir" dedi.

Adana'da gerçekleştirilen Teknofest'te konuşan Çelik, İsrail'in diğer ülkeleri savaşa çekmeye çalıştığını ve "BM'nin Siyonist zihniyeti aşamadığını" ifade etti.

Ömer Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

•  "Bugün Gazze’de olan şey insanlığa yönelik bir saldırıdır. Bu, bütün uluslararası düzenin tehdit edilmesidir. Soykırım hükümetinin BM Genel Sekreteri'ni istenmeyen adam ilan etmesi, uluslararası düzene açtığı savaştır. Soykırım durdurulmazsa bölgesel savaş çıkabilir."

•  "İsrail’in kendini savunma hakkı vardır" ifadesi geçersizdir. BM Genel Sekreteri'ni istenmeyen adam ilan edecek kadar pervasızlaşan Netanyahu hükümetidir. İsrail’in güvenliğini sağlamakla ilgisi yoktur. İsrail, diğer ülkeleri bölgesel savaşa sokmak istemektedir."

•  "Binlerce kadın ve çocuğun öldürülmesi durdurulmalıdır. Netanyahu, siber sistemler ve teknolojiyi insanlık dışı bir şekilde kullanmaktadır."

Kaynak: sözcü- mahir ağar