AKP, sokakta yaşayan köpekler için hazırladığı yasa tasarısı, kamuoyunda büyüyen tepkilerle karşılaşıyor. Sokak hayvanlarının 30 gün içinde sahiplenilmemesi durumunda uykuya daldırılarak, yani enjeksiyon yoluyla öldürülmesini öngören yasa tasarısı, Meclis'e sunulmadan önce tartışmalara neden oldu. AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, saldırgan sokak hayvanlarının birçok mağduru olduğunu belirterek, bu konuda adım atacaklarını ve bakanlıkların detaylı bir çalışma yürüttüğünü ifade etti. Muhalefetin desteğinin alınacağını söyledi.

Fatih Altaylı'dan dikkat çeken Sinan Ateş yorumu Fatih Altaylı'dan dikkat çeken Sinan Ateş yorumu

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sokak hayvanlarına yönelik yeni düzenlemeler için talimat vermesinin ardından, olası yasa teklifi kamuoyunda tartışılmaya başlandı. Yasa teklifinin Meclis sürecini Yenişehirlioğlu yürütecek. TBMM'de gazetecilere yaptığı açıklamada, çalışmaların devam edeceğini ve önümüzdeki hafta muhalefet partilerini ziyaret edeceğini belirtti.

Yenişehirlioğlu, İngiltere modelinin henüz kesinleşmediğini, bu modelin uygulanabilirliğinin tartışılacağını söyledi. Ayrıca, kanun teklifi için İngiltere, Hollanda ve Hindistan gibi ülkelerdeki modelleri incelediklerini ifade etti.

Yenişehirlioğlu, "Saldırgan sokak hayvanlarının çok sayıda mağduru var. Siyasetin görevi, halkın taleplerini karşılamaktır. Bu konuda kesinlikle bir adım atılacak. Dört bakanlık; Tarım, İçişleri, Sağlık ve Çevre Şehircilik İklim Değişikliği Bakanlıkları bu konuda çalışmalar yapıyor. Muhalefetin desteği alınacak. Çalışmaların 10-15 gün içinde tamamlanmasını ve sonrasında komisyona, ardından Genel Kurul'a sunulmasını bekliyoruz. Meclis kapanmadan teklifin gelmesini umuyoruz" dedi.

Kaynak: Haber Merkezi