Türklüğü silme projesi ortaya çıktı Türklüğü silme projesi ortaya çıktı

Güler, toplumsal ve kuduz riski taşıyan, hastalıklı, sahiplendirilemeyen veya beslenme güçlüğü çeken hayvanların uyutulmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Güler, Bu durumun, barınaklardaki diğer hayvanların sağlığını koruma zorunluluğundan kaynaklandığını ifade etti.

Güler, ayrıca yasada bu işlemin "ötanazi" olarak geçeceğini söyledi.

AKP'nin sokak hayvanlarına ilişkin yasal düzenleme taslağı üzerinde çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Güler, Temmuz ayında Meclis tatile girmeden kanun teklifinin sunulmasının beklendiğini aktardı.

AKP'li Güler; Toplumsal ve toplum sağlığı açısından bir sorun olarak gördükleri bu konuda, 5996 Sayılı Veterinerlik Hizmetleri Kanunu ve 5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanunu'nu kapsayan ortak bir metin oluşturulduğunu dile getirdi.

Güler, köpek saldırıları, trafik kazaları ve kuduz riski gibi konularda toplumun her kesimiyle görüşmeler yapıldığını, en önemli başlığın kısırlaştırma olduğunu ve hayvansever vatandaşların sahiplenmeye teşvik edilmesi gerektiğini vurguladı.

Güler, Sokakların hayvanlar için güvenli olmadığını, soğuk, açlık, saldırı ve hastalıkların var olduğunu, bu nedenle hayvanların güvenli alanlara alınması gerektiğini ifade etti.

Güler, barınağa alınan köpeklere ötanazi uygulanmasına veteriner hekim ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini belirtti.

Kaynak: Haber Merkezi