Politika

AKP’den transfer hamlesi: Kuruluş tarihi bekleniyor!

İstifa eden İYİ Partili ve Gelecek Partili vekillerin AKP’ye geçeceği konuşulurken, transfer haberleri için AKP’nin 14 Ağustos kuruluş gününün beklendiği ortaya çıktı.

Abone Ol

Seçimlerden sonra İYİ Parti’den gelen istifalar gündem yerini korumaya devam ediyor. Özellikle genel başkanlık kongresinden sonra partinin çöküşe doğru ilerlediği yorumları yapılıyordu. İstifa eden vekillerin başka bir partiye geçmemesi de dikkatlerden kaçmadı.

14 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği ile 31 Mart Yerel Seçimleri'nin ardından AKP'nin vekil transferine hazırlandığı öne sürüldü.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın kulisine göre; transferlerin oluşması için iki tarih öne çıkıyor.

AKP'NİN KURULUŞ YILDÖNÜMÜNDE TRANSFER OLABİLİR

Babacan yazısında, "İktidar partisi, güçlü görünmek ve moral üstünlüğü yaratmak için bu kez ‘transfer’ kartını oynayacak. Dikkatleri artan sorunlardan uzaklaştırmak ve partinin ilgi odağına dönüştüğünü göstermek için İYİ Parti ve Gelecek Partisi milletvekilleri ve bazı belediye başkanlarının AKP’ye geçmeleri konusunda temasların arttığı, geçişlerin AKP’nin kuruluş yıldönümünde veya TBMM’nin yeni yasama döneminde yapılacağı anlatılıyor" ifadelelerini kullandı.

Babacan yazısında ayrıca; "AKP'ye geçecek vekillere bir süre bağımsız kalmaları telkinininde bulunululurken 14 Ağustos’taki kuruluş yıldönümü kutlamalarında ‘kısmen’ de olsa katılımlar olabileceğini, ancak asıl planlamanın ekim ayında düşünüldüğünü anlatıyorlar" dedi.