Politika

AKP’li başkan belediyeyi borç batağına sokmuştu. Komisyon kuruldu

AKP'li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, selefi eski AKP'li başkan Selahattin Gürkan'dan borç batağına düşmüş belediyeyi almıştı. Borç için komisyon kuruldu.

Abone Ol

AKP'li Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, selefi Selahattin Gürkan'dan 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL borçla belediyeyi devraldıklarını açıkladı. Malatya Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanı Günnur Tabel'in önergesiyle, Gürkan döneminde yapılan borçların araştırılması için AKP ve CHP'li üyelerden oluşan bir komisyon kuruldu.

31 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Sami Er, göreve başladığı ilk gün maaş ödemelerinde zorlandıklarını ve bu nedenle kredi çekerek maaş ödemesi yaptıklarını belirtti. Belediyenin toplam borcunu açıklayan Er, borçların incelenmesi için AKP ve CHP'den oluşan bir komisyon kurulduğunu ve komisyonun geçen aydan itibaren çalışmalarına başladığını söyledi.

AKP'li Başkan Borçları Nerelere Yaptı Araştırılacak

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin borçlarının araştırılması için önerge veren ve kabul edilen CHP Grup Başkanı Günnur Tabel, komisyonun çalışmalarına başladığını belirtti. Tabel, "Belediye meclisinin ilk toplantısında Başkan Sami Er, belediyenin mali durumunun kötü olduğunu ve belli projelerden zarar ettiğini söyledi. Ben de söz alarak, önceki başkan Selahattin Gürkan'ın belediyenin borçlarını, alacaklarını ve mallarını açıkladığını ancak her iki başkanın açıklamalarının farklı olduğunu belirterek, borçlarla ilgili bir komisyon kurulmasını talep ettim. 5 AKP'li ve 2 CHP'li üyeden oluşan 7 kişilik komisyon, belediyenin borçlarının nerelere yapıldığını ve ne kadar borç olduğunu araştıracak. Komisyonumuz geçen ay çalışmalarına başladı. Olası bir usulsüzlük tespit edilirse, AKP'liler suç duyurusunda bulunmazsa CHP olarak biz suç duyurusunda bulunacağız" dedi.

AKP'li Başkan Belediyeyi Borç Batağına Sokmuş

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin toplam borcunun 17 milyar 80 milyon 45 bin 700 TL olduğu kamuoyuyla paylaşıldı. Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (MASKİ) borcu ise 3 milyar 631 milyon 872 bin TL olarak açıklandı.

Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinin borçları ise şu şekilde:

•  ESENLİK: 361 milyon 381 bin TL

•  BELSOS: 10 milyon 764 bin TL

•  MEGSAŞ: 28 milyon 337 bin TL

•  MOTAŞ: 307 milyon 668 bin TL

•  MESTON: 581 milyon 840 bin TL

•  KÜLTÜR A.Ş.: 18 milyon 195 bin TL

•  MAKLİDAŞ: 1 milyon 50 bin TL