Politika

AKP'li başkan MHP'li eski başkanı suçladı

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde AKP'den koltuğu alan MHP'li yeni başkan, belediyenin borçlarıyla ilgili AKP'li eski başkanı suçladı.

Abone Ol

31 Mart 2024 yerel seçimlerinde Kırıkkale’nin Yahşihan Belediye Başkanlığı koltuğunu MHP’li Osman Türkyılmaz’dan devralan AKP’li Ahmet Sungur, belediyenin borçlarıyla ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Sungur, "1 milyar 107 milyon liralık borcun en kötü ihtimalle yüzde 50’si naylon fatura" dedi.

31 Mart Yerel Seçimlerinde Kırıkkale’nin Yahşihan Belediyesi, MHP’den AKP’ye geçmişti. Belediye Başkanlığı koltuğunu MHP’li Osman Türkyılmaz’dan devralan AKP’li Ahmet Sungur, geçmiş döneme ait borçlarla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

"Borçların Yüzde 50’si Naylon Fatura"

Belediyenin 1 milyar 107 milyon lira borcu olduğunu ve her gün belediyeye haciz geldiğini belirten AKP’li Sungur, borçların yarısının naylon fatura olduğunu ifade etti. Borçları ödemek için zamana ihtiyaçları olduğunu vurgulayan Başkan Ahmet Sungur, şunları söyledi:

"Bu olayın tek kelime özeti, resmen hacizle boğuşuyoruz. 103 tane haciz dosyamız var, 66 tanesi işlemde. Ağustos ayının 6’sında hacizler nedeniyle ilk defa belediye arsalarımız satışa çıkıyor. Bu da belediyenin ayrı bir borç yükünün altına girmesine sebep olmuş durumda. Ben iddia ediyorum, 1 milyar 107 milyon borcun en kötü ihtimalle yüzde 50’si naylon fatura. Bu kadar da iddialı konuşuyorum. Hemşehrilerimiz sabırsızlıkla bizim yapacağımız işleri bekliyorlar. Yollarımızı şu anda yüzde 80 civarında bitirmek üzereyiz. Allah razı olsun vatandaşımız sabırla bekledi."

"66 Araç Üzerinde Haciz İşlemi Var"

"Belediyemizin bir santim arazisi yok ki üzerinde haciz olmayan" diyen Sungur, "Sıralarımızın üzerinde haciz olduğu gibi belediyemize ait olan 66 araç üzerinde haciz işlemi var, yakalama, tedbir kararları var. Trafiğe zaten çıkmıyor ancak şunu da söylüyoruz ki, biz buraya makam mevki için gelmedik, batmış bitmiş olan neredeyse satılmak üzere olan bir Yahşihan’ı kurtarmak için geldik. Allah’a hamd olsun ki yetişmişiz, gelmişiz. Belediyemize ve ilçemize sahip çıktık. Borç yükünün altından kalkmak için zamana ihtiyacımız var. Bu zamanı elde ettiğimiz takdirde de gerçek olan borçları ödeme gayretinde olacağız." ifadelerini kullandı.

31 Mart 2024 seçimlerinde AKP’li Ahmet Sungur yüzde 41,58, MHP’li Osman Türkyılmaz ise yüzde 36,48 oy almıştı.