Elazığ'ın Arıcak ilçesine bağlı AKP’li Üçocak Belediyesi, afet ve acil durumlarda uygulanabilecek 21F (pazarlık) usulüyle boru alımı ihalesi gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 13 Mayıs’ta açıkladığı Tasarruf Tedbirleri Genelgesi ise kağıt üzerinde kaldı.

Yüksek enflasyon nedeniyle geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar, iktidarın başlattığı tasarruf tedbirleriyle zor günler geçirirken, bu tedbirlere uyması gereken belediyeler afet süreçlerinde kullanmaları gereken pazarlık usulü ihaleleri yandaşlarına zenginleştirme aracı olarak kullanmaya devam ediyor.

Özgür Özel'den Erdoğan'a 'özür' yanıtı Özgür Özel'den Erdoğan'a 'özür' yanıtı

AKP’li Yılmaz Yegül’ün yönetimindeki Üçocak Belediyesi Mali Hizmetler Müdürlüğü, 14 Ağustos’ta 21F usulüyle boru alımı ihalesi yaptı. Yaklaşık maliyeti 1 milyon 245 bin 30 TL olan ihale, 1 milyon 244 bin 400 TL bedelle AKP Elazığ eski il yöneticisi ve Çimentaş Elazığspor Kulüp Başkanı Ahmet Feti Yılmaz’ın şirketi Şemşettin Yılmaz İnşaat’a verildi.

Elazığ Belediyesi’nin boru ihaleleri de aynı isme gitmişti. AKP'li Elazığ Belediyesi, 1 Mart 2023’te yaptığı ‘atık su borusu’ alım ihalesini 6 milyon 748 bin TL’ye Ahmet Feti Yılmaz'ın sahibi olduğu Şemşettin Yılmaz İnşaat’a vermişti. Yine 21 Şubat 2022 tarihinde Elazığ Belediyesi’nin ‘Su ve kanalizasyon servisinde kullanılmak üzere atık su borusu alım’ işi de 3 milyon 979 bin TL’ye aynı firmaya verilmişti.

TFF 2. Lig'de mücadele eden Çimentaş Elazığspor, 30 Haziran’da yaptığı Genel Kurulda Ahmet Feti Yılmaz’ı kulüp başkanlığına seçti. Yılmaz, bu göreve seçilmesinin ardından AKP’deki görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Kaynak: sözcü- evren demirdaş