Politika

AKP'li Efkan Ala'dan 'çözüm süreci' çıkışı

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte haberin detayları...

Abone Ol

AKP Genel Başkanvekili Efkan Ala, çözüm sürecine ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ala, çözüm süreci hakkında, "Çözüm süreci masamızda yok. Abdullah Öcalan’la temas gündemimizde değil. Her seferinde aynı şeyi yapmak durumunda değiliz," dedi.

Ala, çözüm sürecine dair değerlendirmelerinde, "Sorunlar farklı, çözümler de farklı olmalı. Her seferinde aynı şeyi yapmak zorunda değiliz. 24 saat Kürtçe yayın yapan bir kanal var. Bu konular aşıldı. O süreçlerin belli bir noktasında Ortadoğu tarumar oldu. Türkiye, reformlarını yapmamış olsaydı, Irak ve Suriye'ye dönmek isteyen projelere yenilirdi," ifadelerini kullandı.

Yeni anayasa tartışmalarına da değinen Ala, "Masayı kuralım, tartışmak, konuşmak ve bir araya gelmek için anlaşalım. Herkes görüşünü söyleyecek," dedi.

Siyasette normalleşme adımlarının önemine vurgu yapan Ala, "180 derece farklı fikirler olsa da diyaloglar çok önemlidir," diye konuştu.

Efkan Ala, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Partili vekillerin elini sıktığı anda yanında bulunuyordu. Çözüm Süreci döneminde İçişleri Bakanı olan Ala, sürecin sembolleşen aşamalarından olan Dolmabahçe Mutabakatı'nı açıklayan isimlerden biriydi.