Yerel seçimlerde AKP'den CHP'ye geçen Üsküdar Belediyesi'nin, eski Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kurucusu olduğu Medipol Hastanesi'nin inşaatını mühürlediği ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Medipol Üniversitesi için bir imar planı hazırlamıştı. Bu plan, Medipol Üniversitesi Çamlıca Hastanesi'nin yanında bulunan 4 bin 164 metrekarelik alanı konut ve ortaöğretim tesisleri alanından "yükseköğretim tesisi alanına" dönüştürmüştü.

İmar planı raporunda, değişikliğin Medipol Üniversitesi için yapıldığı belirtilmiş ve alanın yapılaşma koşulu zemin+5 kat olarak belirlenmişti. Ancak, İstanbul 12. İdare Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) başvurusuyla 31 Ocak 2024'te bu imar planlarını iptal etti.

Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre, CHP'li Üsküdar Belediyesi inşaatı durdurarak mühürledi. Üsküdar Belediyesi yetkilileri de bu durumu doğruladı.

Sarıgül bu sefer tokatlamadı! Domuz eti topuna o da girdi Sarıgül bu sefer tokatlamadı! Domuz eti topuna o da girdi

Arazi daha önce de tartışmalara neden olmuştu. Emre Özipek isimli bir vatandaş, Medipol'ün otopark olarak kullandığı alanın babası tarafından okul yapılması için kamuya bağışlandığını belirterek dava açmıştı.

Kaynak: Haber merkezi