Sinan Ateş cinayeti hakkında uzun süredir sessiz kalan ve MHP'den AKP'ye geçiş yapan milletvekili Tuğrul Türkeş, MHP'yi savunarak, "MHP (Babamın Partisi) bu tür suçlarla ve suç işleyen kişilerle ilişkilendirilemez" dedi.

MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu olan Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili yaptığı açıklamada, MHP'nin "MHP (Babamın Partisi) bu tür suçlarla ve suç işleyen kişilerle ilişkilendirilemez" şeklindeki sözleriyle koruduğunu belirtti.

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Ankara'da gerçekleşen ve eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in hayatını kaybettiği silahlı saldırı, 30 Aralık 2022'de Ankara'nın Çankaya ilçesinde iki motosikletli saldırgan tarafından yapıldı.

Cinayet soruşturmasının MHP'ye ulaşmasına rağmen, iddianamede bu konuyla ilgili bir bölüm yer almadı. MHP üyeleri, Sinan Ateş cinayetinin partileriyle ilişkilendirilmesini ortaya çıkaran siyasetçi ve gazetecilere karşı tepkilerini sürdürüyor.

TUĞRUL TÜRKEŞ 'SESSİZLİĞİNİ' BOZDU

En son gelişme olarak, MHP'nin kurucusu Alparslan Türkeş'in oğlu ve AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Sinan Ateş cinayeti hakkında AKP'li isimlerin tartışmalara katılmaması konusundaki 'sessizliğini' bozdu ve MHP'yi savundu. Türkeş, "MHP (Babamın Partisi) bu tür suçlarla ve suç işleyen kişilerle ilişkilendirilemez" ifadesini kullandı.

Sinan Ateş cinayetini "Ağır cezalık bir suç olup ideolojik bir yönü yoktur" şeklinde nitelendiren Türkeş, bir buçuk yıldır suskunluğunu koruduğunu ve yorum yapmaktan kaçındığını ifade etti.

'CUMHUR İTTİFAKI BU KİRLİ SUÇ ORGANİZASYONLARINDAN UZAKTIR'

Daha önce MHP'de milletvekilliği yapmış ve daha sonra AKP'ye geçmiş olan AKP Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, sosyal medya üzerinden bir açıklama yayınladı.

Türkeş, MHP'ye destek vererek şunları söyledi:

"Türk milliyetçiliği bu konunun bir parçası veya ortağı değildir" diyen Türkeş, "Milliyetçi Hareket Partisi (Babamın Partisi) bu tür suçlarla ve suç işleyen kişilerle ilişkilendirilemez. Eleştirilmesi gereken Türk Milliyetçiliği ve MHP'nin kurumsal kimliği değil; yavaş işleyen hukuk sistemimiz ve onu engelleyenlerdir.

Aynı şekilde Cumhur İttifakı ve değerli liderleri de bu kirli suç örgütlerinden bağımsızdır. Bu karmaşadan muhalefetin de fayda sağlaması mümkün değildir. Suçluların yargı önünde hak ettikleri cezayı almalarına izin verilmelidir."

Kaynak: Haber merkezi