İstanbul Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, görevi devraldığı AKP'li eski başkan Şeyma Döğücü döneminde yapılan israfı eleştirdi. Yeğin, 4 bin 750 kg baklava ve 500 bin adet kahve paketi alındığını ve bu harcamaların parasının yeni yönetimden istendiğini belirtti.

Ankara Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'nun, MHP'li eski başkan Enver Demirel'in 61 akrabasını işe aldığını ifşa etmesinin ardından, bir ifşa da Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin'den geldi.

"4 Bin 750 Kilo Baklava Almışlar"

CHP Lideri Özgür Özel cami temeli attı CHP Lideri Özgür Özel cami temeli attı

Belediye Meclisi'nin Eylül ayı oturumunda konuşan Yeğin, "1 Ocak’ta kilosunu 750 liradan 4 bin 750 kilo baklava almışlar. Bugün kilosu 500 lira. Alınan lokumların üzerinde AKP adayı Şeyma Döğücü’nün adı yazıyor ve parasını istiyorlar. Bu ilçenin parasını israf ettiler" dedi.

"Müteahhitlerden Alınan Avantalarla Milleti Tatile Göndermiyoruz"

Yeğin, "İsraf, her AKP yöneticisinin birinci dereceden yakınını işe almaktır. Her meclis üyesinin akrabalarını işe almaktır. İlçe başkanının altına verilen araba israftır. Hayali ihaleler israftır. Seçime 1 ay kala belediyeyi 400-500 milyon borçlandırmak israftır. 3 ayda belediyenin 10 aylık bütçesini harcamak israftır. Biz sponsorlukla milleti umreye veya ABD tatiline göndermiyoruz. Müteahhitlerden alınan avantalarla meclis üyelerini tatile göndermiyoruz. Bu ilçe bunları yaşadı ve herkes şahit" dedi.

"Niye Akrabalarını İşe Alıp Memur Yaptın?"

Yeğin, AKP’li Şeyma Döğücü döneminde yapılan akraba atamalarını da eleştirerek, "Niye akrabalarını işe alıp memur yaptın? Çıkıp anlatsana millete? Neye güvenerek yaptırdın?" diye sordu.

Kaynak: sözcü- Ali Özgür İnan