Politika

AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı kim olacak!

Gelecek Partisi PYK Üyesi Selçuk Özdağ, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve muhalefetin aday tartışmaları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Abone Ol

Gelecek Partisi PYK Üyesi Selçuk Özdağ, AKP’nin Cumhurbaşkanı adayı ve muhalefetin aday tartışmaları hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özdağ,

“AK Partinin (Cumhur ittifakının) cumhurbaşkanı adayı kim olacak. ?

CB Erdoğan her fırsatta erken seçim yok diyor. En son yaptığı açıklamada önümüzde seçimsiz geçecek 3.5 senemiz var ve bunu en iyi şekilde değerlendireceğiz diyerek seçimlerin zamanında yapılacağını ilan etti.

Ardından AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler de "Erken seçim yok" diyerek meclis grubu olarak da seçimlerin zamanında yapılacağını ikrar etti.

Bu durumda  CB Erdoğan, zamanında yapılacak bir seçimde 3. defa aday olamayacak.

O zaman AK Parti veya Cumhur ittifakının adayının  kim olacağı konusu orta yerde dururken muhalefetin aday adayları üzerinden yürütülen bir tartışma kimin işine yarıyor acaba.

Ayrıca muhalefet liderleri işi gücü  bırakıp  Erdoğan’ın tekrar nasıl aday olacağına ilişkin farklı senaryoları kamuoyu önünde tartışmaları ise iktidara hizmet eden skandal ötesi bir zafiyet olsa gerek.

Muhalefet, farklı siyasi partilerden  oluşan bir yapı ve tek birçok adayın arenaya çıkacağı bir denkleme sahip.  Muhalefetin adayının kim olacağına değil, yekpare ve tek adam yönetimine sahip iktidarın Erdoğan dışında kimi aday göstereceği üzerine bir siyaset yürütmek gerekmez mi?

Baştaki sorumu tekrar edeyim:

AK Partinin (Cumhur ittifakının) cumhurbaşkanı adayı kim olacak???” dedi.