Ankara kulislerinde dolaşan bilgilere göre, AKP'nin kamuoyuyla paylaşılmayan anket sonuçları, partiden vazgeçen seçmenlerin halen destek verdikleri partilerde durduklarını ortaya koydu.

Gazete Pencere'den Nuray Babacan'ın köşesinde yer alan bilgilere göre, yerel seçimlerde başta CHP olmak üzere diğer partilere giden seçmenler geri dönmedi.

Nuray Babacan'ın köşesinde şu ifadeler yer aldı:

"AKP'deki gerginliğin sebebi bu mudur acaba? 'AKP ile CHP arasında fark kapanıyor' diye lanse ettikleri durumun hiç de öyle olmadığı, yerel seçimlerde CHP ve diğer partilere giden seçmenin geri dönmediğinin kendi araştırmalarında ortaya çıkması asaplarını bozmuş olabilir mi? Eğer seçimler, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dediği gibi zamanında yapılacaksa Tayyip Erdoğan gözden mi çıkartılmıştır? Deli deli sorular..."

Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması Yeniden Refah Partisi'nden anayasa açıklaması

Gerçekler Farklı

Öncelikle, AKP içinde konuşulan bir araştırmadan bahsedelim. İktidar medyasında "AKP'de oy artışı" haberleri yapılmaya başladığında, ters giden bir şeyler olduğunu anlamalıydık. Partinin kendi yaptırdığı araştırma, yerel seçimlerde başta CHP olmak üzere diğer partilere giden seçmenlerin geri dönmediğini gösterdi. Kamuoyuyla paylaşılmayan bu araştırma, yerel seçimlerde "seçmen bize uyarıda bulundu", "bizden vazgeçmezler" gibi yapılan yorumların gerçeği yansıtmadığını ortaya koydu. AKP'den vazgeçen seçmenlerin halen destek verdikleri partilerde durduğu anlaşıldı. Ayrıca, parti tercihi yapmayan ve kararsızlar arasında olan AKP'liler de halen kararsız kalmaya devam ediyorlar.

Küskün Seçmen Dönmedi

Bu durumu analiz eden siyasiler, şimdiye kadar partiye geri dönmeyen seçmenlerin geri dönmesinin zor olduğunu, bu kişilerin kararsız noktasından parti tercihine geçebileceğini belirtiyorlar. Bu noktada CHP'nin, AKP'ye mesafeli duran bu seçmeni ikna edecek çalışmalar yapması gerektiği belirtiliyor.

Kaynak: Haber merkezi