Gündem

Aksaray’da Sağanak Yağmur Hayatı Felç Etti

Aksaray’da etkili olan sağanak günlük yaşamı olumsuz etkilerken, cadde ve sokaklar suyla doldu, birçok ev ile iş yerini su bastı.

Abone Ol

Aksaray'da dün gece saatlerinde başlayan şiddetli sağanak yağış, günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Saat 22.00 sıralarında aniden bastıran yağmur ve zaman zaman etkili olan dolu, kent merkezinde cadde ve sokakların suyla dolmasına neden oldu. Birçok evin bodrum katı ve iş yerleri sular altında kaldı.

Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, su baskınlarına müdahale etmek için harekete geçti. Aynı zamanda AFAD ve UMKE ekipleri de su baskınlarının yaşandığı bölgelere sevk edildi. Coğlaki Mahallesi Muhtarı Gökhan Canlı, yaşanan felaketle ilgili yaptığı açıklamada, "Yağışlar sonrası mahallemizde ciddi su baskınları yaşandı. Belediye ekipleriyle hemen iletişime geçtik ve çalışmalar başlatıldı. Mahallede toplamda 25-30 ev sudan zarar gördü, bu sokakta ise 12-13 evin bodrum katı sular altında kaldı" dedi.

Yağışın etkisini anlatan mahalle sakinlerinden Recep Otuk, evlerinin bodrum katına 1 metre su dolduğunu ve birçok aracın sular altında mahsur kaldığını belirterek, "1 saat içinde her yer göle döndü. Daha önce Aksaray’da böyle bir yağış görmedik" ifadelerini kullandı.

Olay anına ait görüntülerde, sel suları içinde ilerleyen araçlar ve su basmış evler cep telefonu kameralarıyla kaydedildi. Yaşanan bu sel felaketi, vatandaşları tedirgin ederken, belediye ekipleri su tahliye çalışmalarına devam ediyor.