Gazeteci Hilal Köylü'nün Serbestiyet'te yer alan yazısında, İYİ Parti'nin eski genel başkanı Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmenin içeriğini açıklamamasının, partideki görüş ayrılıklarını daha da derinleştirdiği belirtildi.

26 ilden çıkan sonuçlar: AKP üçüncü partiye düştü 26 ilden çıkan sonuçlar: AKP üçüncü partiye düştü

Akşener'e yakın milletvekilleri, Akşener'in partiden ihraç edilmesi durumunda İYİ Parti'nin varlığının sona ereceğini savunurken, Akşener'in Erdoğan ile çekilen fotoğrafının parti tabanında yarattığı rahatsızlık üzerine, "Eğer yeni genel başkan Dervişoğlu, Akşener ve ekibine karşılık vermezse parti dağılabilir" yorumları yapıldı.

Bu görüşü paylaşanlar, İYİ Parti Ankara Milletvekili Koray Aydın'ın etrafında birleşerek, "Yeni bir parti kurma niyetimiz yok, İYİ Parti'nin itibarını kurtarmaya çalışıyoruz" mesajını verdiler. Akşener-Erdoğan görüşmesine tepki gösteren isimler, kamuoyunda "Akşener'in amacı ne?" sorusuna cevap ararken, partideki Akşener tartışmasının büyüyeceğine dair işaretler verdiler: "Akşener'in Erdoğan'a İYİ Parti'den sunabileceği en önemli şey, kontrolü altındaki milletvekilleri. İYİ Parti'nin mecliste 36 milletvekili var ve Akşener bu vekillerin yaklaşık yarısını yönetiyor. Erdoğan'a, özellikle yeni anayasa konusunda, milletvekili desteği gerekiyor. Akşener, Erdoğan'a istediğini vermek adına İYİ Parti meclis grubunun dağılmasını göze alabilir. Yani Akşener için İYİ Parti'nin sonu gelmiş olabilir." şeklinde ifadeler kullanıldı.

Kaynak: Haber Merkezi