Gündem

Ali Erbaş boykota davet etti, damadı İsrail menşeli markanın temsilcisi çıktı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail menşeli markalara boykot çağrısında bulunurken, damadının İsrail menşeli markanın temsilcisi olduğu ortaya çıktı.

Abone Ol

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İsrail menşeli markalara boykot çağrısında bulunurken, damadının 'İsrail’e destek vermek' ile suçlanan markaların Sakarya’daki temsilcisi olduğu ortaya çıktı. Türkiye genelinde milyonlarca kişi, İsrail'in gerçekleştirdiği katliamlara tepki gösterdi. TBMM ve birçok kamu kurumu, İsrail menşeili ürünlere boykot kararı aldı.

Diyanet İşleri Başkanlığı da bu boykota destek vererek, Başkan Ali Erbaş’ın açıklamalarıyla boykota davet etti. Erbaş, her fırsatta İsrail ürünlerine yönelik boykot çağrısını yineleyerek, “Tüm alanlarda boykota devam edilmesi insan olmanın asgari bir gereğidir” dedi.

Birgün'den Mustafa Bildircin'in haberine göre, Erbaş’ın bu çağrısının ardından damadı Berat Şirinat’a ait olan ve 2007 yılında kurulan petrol ürünleri ile otomotiv alanındaki şirketin, 'İsrail’e destek vermek' ile suçlanan markaların Sakarya’daki temsilcisi olduğu ortaya çıktı. Şirket, 2011 yılında distribütörlük almış ve 2012 yılında “Genel satış performansı Türkiye birinciliği” elde etmiş.