Ekonomi

Altın fiyatları kritik veriyi bekliyor

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed'in faiz indirimi için ipucu olacak kritik enflasyon verisini beklediği belirtildi.

Abone Ol

Altın fiyatları, yatırımcıların Fed'in faiz indirimi için ipucu olacak kritik enflasyon verisini beklerken haftanın ikinci gününde dar bir bantta işlem gördü. Güçlü doların baskısıyla gerileyen altın fiyatları, ABD'de açıklanacak enflasyon verisine odaklandı.

Yatırımcılar, Fed'in gelecek hafta yapacağı faiz indiriminin 25 mi yoksa 50 baz puan mı olacağına dair beklentilerini şekillendirmek için yarın açıklanacak ABD TÜFE verisini bekliyor. ABD'de yarın açıklanacak tüketici enflasyonu verilerinde manşet enflasyonun ağustosta yıllık bazda yüzde 2,6'ya gerilemesi bekleniyor.

Fed'in gelecek hafta faiz indirimine gitmesine neredeyse kesin gözüyle bakılırken, piyasalar 50 baz puanlık bir indirimi yüzde 29 olasılıkla fiyatlıyor. Yılın geri kalanında ise yaklaşık 110 baz puanlık faiz indirimleri öngörülüyor.

Düşük faiz oranları, altınla rekabet eden Hazine tahvilleri ve dolar gibi faiz getirisi olan varlıkların cazibesini azaltarak, altının yatırım açısından daha çekici olmasını sağlıyor. Bu nedenle, Fed kararına etki edecek ekonomik veriler altın piyasasını yakından ilgilendiriyor.

Altında Son Durum

Altının spot piyasadaki ons fiyatı saat 8.30 itibariyle yüzde 0,1 gerileyerek 2.503 dolar seviyesinde işlem gördü. Gram altın 2.742 TL, çeyrek altın 4.483 TL ve Cumhuriyet altını ise 18.878 TL'den satıldı.