Altın, ABD'de Cuma günü açıklanacak tarım dışı istihdam verisi öncesinde ons başına 2.500 doların üzerini test etti. Perşembe günü açıklanan özel sektör istihdam verilerinin ardından yüzde 0,8 artış gösteren altın, bugün açıklanacak veriler öncesinde ons başına 2.500 doların üzerini gördü.

Spot altın, haftanın son işlem gününde ons başına 2.518 dolardan işlem görüyor. Ons altın ve Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamaya göre gram altın ise 2.273 TL seviyesinde.

Dün açıklanan verilere göre, ABD'de ADP Araştırma Enstitüsü ve Stanford Digital Economy Lab işbirliğiyle hazırlanan Ağustos ayı özel sektör istihdamı, 99 bin kişi ile Ocak 2021'den bu yana en düşük seviyede arttı. Ayrıca, ABD'de ilk kez işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı, 31 Ağustos ile biten haftada 227 bine inerek piyasa beklentilerinin altında kaldı.

İşsizlik ve sanayi üretiminde çelişkili veriler İşsizlik ve sanayi üretiminde çelişkili veriler

Değerli metal, bu yıl yaklaşık yüzde 20 yükseldi. Altının yükselişini destekleyen diğer faktörler arasında merkez bankaları ve Çinli tüketicilerden gelen artan alımlar ile Orta Doğu ve Ukrayna'daki çatışmalar yer alıyor.

Kaynak: Haber merkezi