Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, yaptığı açıklamada, Türkiye'nin geçmişinde yaşanan 12 Eylül ve 28 Şubat süreçlerini hatırlatarak, bu dönemlerden faydalanmaya çalışanların niyetlerini sorguladı. Altun, bu kişilerin yargıyı etki altına almayı hedeflediklerini ifade etti.
Açıklamalarında, demokratik değerlerin korunmasının önemine vurgu yapan Altun, geçmişte yaşanan olumsuzlukların tekrar yaşanmaması gerektiğini dile getirdi. Bu bağlamda, toplumun her kesiminin adalet sistemine olan güveninin artırılması gerektiğini vurguladı.
Son olarak Altun, Türkiye'nin hukuk devleti ilkesine bağlı kalması gerektiğinin altını çizerek, yargının bağımsızlığının sağlanmasının önemini yineledi. Bu tür girişimlerin önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınacağını da sözlerine ekledi.