Abdülkadir Selvi: 'Cuntaların içinde Harp Okulu öğrencileri vardı' Abdülkadir Selvi: 'Cuntaların içinde Harp Okulu öğrencileri vardı'

Anahtar Parti, diğer siyasi partilerden farklı olarak şöhretsiz ancak tecrübeli ve çalışkan isimlerden kadrosunu oluşturmuş görünüyor. Birçok sivil toplum örgütünde başarılarıyla tanınan Halil İbrahim Abdik de bu isimler arasında yer alıyor.

HAKKINDA

1969 yılında Trabzon’un Of ilçesinde dünyaya geldi. İlkokulu Of’ta, ortaokulu Samsun Bafra’da, liseyi Of’ta tamamladı. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Fen Fakültesi’ni bitirdi. 2 kız 1 erkek 3 çocuk babasıdır. 11 yaşında babasının vefatı üzerine iş hayatına atıldı. Çocuk yaşlarda Of’ta inşaat yapım işleriyle başlayan ticaret hayatı, daha sonra arazi işletmeciliği, inşaat malzemeleri alım satımı gibi işlerle devam etti. Üniversite yıllarında Van’da iki kafeterya kurdu ve işletti. Üniversite sonrası, yani 1993 yılında İstanbul’da akaryakıt sektörüne girdi. Daha sonra benzin istasyonu işletmeciliği, inşaatçılık, müteahhitlik ve çeşitli kademelerde yöneticilik yaptı. Aktif olarak akaryakıt, inşaat, enerji sektörlerinde iş hayatını sürdürmektedir.

SİYASİ DENEYİMLER

17 Ağustos depreminin sonrasında İstanbul İnşaatçılar Derneği’ne önce Genel Başkan Vekilliği, ardından uzun yıllar Genel Başkanlık yapmıştır. Şu an İstanbul İnşatçılar Derneği’nin Onur Kurulu Başkanı’dır.

İstanbul İnşaatçılar Derneği’nde Başkanlık yaptığı dönemde Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile iş birliği yaparak “Kent Stoğunun Yenilenmesi ve Kentsel Dönüşüm” konusunda yabancı öğretim üyelerinin de katılımları ile oluşturulan master programında hem öncülük hem de öğrencilik yapmıştır.

Türkiye, Hollanda, Almanya ve Fransa Mimarlar odalarının katılımları ile “İstanbul Kentsel Dönüşümü” seminerini organize etmiştir.

Birçok sivil toplum kuruluşları ve derneklerde başkanlık, kurucu başkanlık ve yöneticilik yapmıştır. Of – Hayrat Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkan Vekilliği, İmkon İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Genel Başkan Vekilliği ve İnşaat Meclis Başkan Vekilliği, Kağıthane’liler Derneği Kuruculuğu, Trabzonlu İş Adamları ve Bürokratları Derneği, Samsun Sivil Toplum Kuruluşları Konfederasyonu … 

Siyasetle ilgilenmeye üniversite yıllarında başlamış, o yıllarda çeşitli öğrenci birliklerinde başkanlıklar yapmıştır. 1991 yılında Van’a yerleştirilen Doğu Türkistan’lı soydaşlarımız için “Kırgız Türkleri Ulu Pamir Köyü Türklük Şöleni” etkinliklerini başlatmıştır. Bu şölen şu an geleneksel bir kurultay olarak kutlanmaya devam etmektedir.

Ak Parti’nin kurulması ile birlikte siyasi çalışmalarını bu partide yoğunlaştırmış Ak Parti Kağıthane Teşkilatı’nın kurulmasında öncülük etmiştir. Yerel seçimlerde Ak Parti Kağıthane Belediyesi Başkan Aday Adayı olmuştur.

HAYAT DENEYİMLERİ

“Dünden bugüne, değerlerimizi kaybetmeden yarına”

Çocuk denecek yaşlarda sorumluluk sahibi olmanın getirdiği yük bana şartlar ne olursa olsun insan onurunun her şeyin üzerinde tutulması gerektiğini, hayattan istenilmesi gerekenler ve beklentilerin sadece Allah’tan istenilmesi ve beklenilmesi bu kapsamda insanın gayret göstermesi gerektiğini öğretmiştir. Mücadele etmeyi, başı dik ve onurlu bir yaşam için savaş vermek gerektiğini erken yaşta kaybettiğim babamdan öğrendim. Bu benim yegâne mirasımdır. Diğer yandan hem iş hayatım hem siyasi hayatımda en büyük öğretmenim annemdir. Annem bana; insanlara ve insanlığa yapılması gereken hizmetler olduğunu daha çocuk yaşlarımda öğretmiştir. “Sizin en hayırlınız insanlara faydası olandır” ilkesini zihnime yerleştirmiştir. Siyasi ve ticari hayatımda her zaman bu ilke ile hareket etmişimdir.

Benim için hayatımda en önemli kavramlardan biri “Köylülük” kavramıdır. Köylülük, saf olmaktır, katıksız olmaktır. Yani; dünyanın en gelişmiş teknolojik imkanlarına bile sahip olsak, ultra modern bir görünüme de sahip olsak gelenek ve göreneklerimizden gelen yaşam tarzımıza sahip çıkmaktır. Dejenerasyona, yozlaşmaya ve ahlaki çöküntüye karşı durabilmenin kodudur “Köylülük”. Komşuluk ilişkileri, yardımseverlik, hak-hukuk gözetmek, vatan sevgisi, millet sevgisi ve temel insani tüm değerlerin bin yıllık Anadolu kültürüyle yoğurulmasıdır “Köylülük”.

Sosyal Devlet kavramı da benim için çok önemlidir. İş hayatımda öğrendiğim bir şey olarak öncelikle sosyal yapıyı sağlarsanız kurumsal yapıya geçiş kendiliğinden gerçekleşmektedir. Bu kapsamda Sosyal Devlet olarak üretim, vatandaşın refah seviyesi, sosyal ve kültürel yaşam, eğitim ve öğretim, gençlerin hayata katılımları, milli ve yerli üreticiler, sanayiciler ve iş adamları ve birçok kapsamda hedefler koyup hayata geçirmek gerekmektedir.

Sürdürülebilir güven ve istikrar ile Türkiye Cumhuriyeti olarak her zaman daha ileriye adımlar atacağımızdan hiçbir şüphemiz yoktur. Demokrasiye, ekonomiye ve sosyolojiye güven ve istikrar sağlamak zorundayız. İnsanların hem kendilerini hem ailelerini kimliklerini rahatça ve özgürce ifade edecekleri son derece demokrasiye bağlı güven ve istikrarlı bir Devlet mekanizmasının işlediği bir ülkenin başı dik bireyleri olarak yaşamaları en büyük isteğimdir. Hem kendi adıma hem ailem adına bu amaç uğrunda çalışıyorum ve bunun için çalışmaya gücüm yettiğince çabalamaya devam edeceğim.

İDEALLER UĞRUNA

• Hayal kurabilen, kendisiyle ve insanları ile barışık Türkiye Cumhuriyeti için çalışmalıyız.

• Hep üreten ve ürettikçe gelişen Türkiye Cumhuriyeti için çalışmalıyız.

• Yarınından emin, mutlu ve huzurlu yaşayan bir gelecek nesle sahip olan Türkiye Cumhuriyeti için çalışmalıyız.

• Sosyal Devlet olma yolculuğunu tamamlamış, gelişmiş, ekonomisi ve sosyolojisi ile yoksulluğu yenmiş Türkiye Cumhuriyeti için çalışmalıyız.

• Hem kentsel hem kırsal dönüşümünü tamamlamış, köyüyle kentiyle aydınlık yarınlara ilerleyen insanları ile gelişen ve büyüyen Türkiye Cumhuriyeti için çalışmalıyız.

• Gelecek nesillerin bizleri hayırla hatırlayacağı, “iyi ki varmışsınız, iyi ki ülkemize bu hizmetleri yapmışsınız” diyerek bizleri anacağı Türkiye Cumhuriyeti için çalışmalıyız.

Editör: Habererk Com