Gazete Pencere yazarı Nuray Babacan, AKP'de atanmış-seçilmiş tartışmasının büyüdüğünü ve bu krizin sebeplerini açıkladı. Babacan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin AKP'ye bitmek bilmeyen parti içi tartışmalar getirdiğini belirtti.

Alperen Ocakları'ndan Şeyda Yılmaz protestosu Alperen Ocakları'ndan Şeyda Yılmaz protestosu

Babacan, 9 ayrı cumhurbaşkanlığı politika kuruluna iki yeni kurulun eklenmesi iddiasının tartışma yarattığını yazdı. Saray ile AKP kadroları arasındaki sorunları ele alan Babacan, "Saray danışmanlarına 'defol git, istifa et' diyen MKYK üyesi örneği, yıllardır süren iç çekişmelerin dışa vurumu gibi" ifadelerini kullandı.

Kara Harp Okulu mezuniyetindeki kılıçlı yemin sonrası, Eski MKYK üyesi Mücahit Birinci'nin Yiğit Bulut'a istifa çağrısı yaparak "Kafa yerinde mi, ayık mısın?" demesi ve ardından Bulut'un Birinci'yi sosyal medyada engellemesi de tartışmaları alevlendirdi.

Babacan, parti sözcülerinin yerine cumhurbaşkanlığı danışmanlarının açıklama yapması, bakanları saraya çağırıp toplantı düzenlemeleri ve kamu kurumlarındaki atamalarda söz sahibi olmalarının parti içinde rahatsızlık yarattığını belirtti.

Ayrıca, 9 ayrı cumhurbaşkanlığı politika kuruluna iki yeni kurulun eklenmesi iddiasının parti grubunu ve genel merkezi zayıflatacağı gerekçesiyle tepki çektiğini vurguladı. Bazı bakan ve parti yöneticilerinin, parti politikalarına ters düşen danışmanların görevden alınmasını beklerken, tam tersi kararların alınmasının da sorun oluşturduğunu ekledi.

Kaynak: Gazete Pencere