Antalya'nın en popüler sahillerinden biri olan ve antik kentiyle ünlü Phaselis'te, ziyaretçilerin bıraktığı çöp yığınları tepki çekti. Sahildeki çöp yığınlarını görüntüleyen Rabia Albay Baltacıoğlu, "Medeniyetten uzaklaşmış insanların eseri, çöp ve plastik yığınları ile geldiği durum" dedi.

Likya döneminin önemli antik kentlerinden olan Phaselis, Kemer ilçesine bağlı ve her yaz binlerce yerli ve yabancı tatilciyi ağırlıyor. Ancak, sahilde bırakılan çöp yığınları, bu güzel bölgenin doğasına zarar veriyor.

İBB’den Kadıköy'e bir öğrenci yurdu daha İBB’den Kadıköy'e bir öğrenci yurdu daha

Baltacıoğlu, Phaselis Antik Kenti'ne girişin ücretli olduğunu belirterek, "Girişte kuyruk bekliyorsunuz, içeri girince için acıyor. Bu pisliği, insanımızın ne kadar medenilikten uzaklaştığını görmek, insanın içini acıtıyor. Bir kişi çöp bırakmış, diğerleri de ona uygun çöplerini bırakıp gitmiş" dedi.

Karşılaştığı kirlilik nedeniyle çok üzüldüğünü belirten Baltacıoğlu, "Temizlik sıfır. Geçen sene de kapıdaki görevlilere söyledim, 'Anons edin, insanlar çöpleri bırakmasın' diye. 'Gelenler bakanlığa şikayet ediyor, onun için anons edemiyoruz' dediler. Ne yazık ki ören yeri diye vandal insanlar bu hale getirmiş. Bu sene bir başka kirlilik var. Phaselis girişinde bazen 2 kilometre ana caddeye kadar kuyruk oluyor" dedi.


 

Kaynak: DHA