Gündem

Antalya'daki teleferik kazası davasında tutukluluk kararı devam etti

Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde 1 kişinin hayatını kaybettiği, 7 kişinin yaralandığı teleferik kazasına ilişkin dava devam ediyor.

Abone Ol

Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen üçüncü duruşmada, aralarında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de bulunduğu 12 sanık yargılandı. Sanıklardan 5’i tutuklu olarak mahkemeye katılırken, Kocagöz duruşmada hazır bulundu.

Müştekiler arasında yer alan Ayşegül Koçar, kazanın yaşandığı gün ailesiyle birlikte mahsur kaldıklarını ve teleferik kabinlerinin düşmesinden dolayı sanıklardan şikayetçi olduklarını söyledi. Koçar, diyabet hastası olan oğlunun yaklaşık 20 saat boyunca ilacını alamadığını da ekledi. Tanıklardan Mine Önok ise teleferikte kabin karşılama personeli olarak çalıştığını, kabinlerin düştüğünü başlangıçta fark etmediğini ve olayın kalabalık bayram günü gerçekleştiğini belirtti.

Duruşmada savcı, "taksirle ölüme ve yaralanmaya sebep olma" suçlamasıyla tutuklu sanıklar Ahmet Buğra S., Serkan Y., Serdar T., Suphi K. ve Okan E.'nin tutukluluk hallerinin devam etmesini talep etti. Savcı ayrıca Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün de aralarında bulunduğu diğer sanıkların adli kontrol tedbirleriyle serbest kalmalarını istedi. Kocagöz, belediye meclis toplantıları ve kamu görevi gerekçesiyle duruşmalardan vareste tutulma talebinde bulundu, mahkeme heyeti bu talebi kabul etti.

Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına, Kocagöz'ün ise duruşmalardan muaf tutulmasına karar vererek davayı ileri bir tarihe erteledi.

Teleferik kazası duruşmasında bugün : Mesut Kocagöz mağduriyeti gözler önüne serildi Makale: Teleferik kazası duruşmasında bugün : Mesut Kocagöz mağduriyeti gözler önüne serildi

Olayın geçmişi

12 Nisan'da Sarısu mevkisindeki teleferik tesisinde meydana gelen kazada, bir kabinin parçalanması sonucu içindeki bir kişi hayatını kaybetmiş, 2’si çocuk olmak üzere 7 kişi yaralanmıştı. Sistemin durmasıyla 24 kabinde asılı kalan 174 kişi, AFAD koordinasyonunda yürütülen 22,5 saat süren çalışmalar sonucunda kurtarılmıştı.

Kazanın ardından gözaltına alınan 14 şüpheliden, Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz ile birlikte Ahmet Buğra S., Serkan Y., Serdar T. ve Okan E. tutuklanmış, diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı. Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, aralarında Kocagöz'ün de bulunduğu 12 sanık hakkında "taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamasıyla 27 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti.

Ayrıca, İçişleri Bakanlığı Mülkiye Müfettişlerinin kazada ihmali bulunduğunu belirlediği 19 büyükşehir belediye çalışanı hakkında da soruşturma başlatılmıştı. İlk duruşmada Kepez Belediye Başkanı Kocagöz serbest bırakılırken, diğer sanıklardan Suphi K. tutuklanmıştı.