AkdenizGerçek gazetesinde yer alan bilgilere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Antalya’nın Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde yer alan Muratpaşa-Konyaaltı Falezleri doğal sit alanı, ‘Doğal sit-nitelikli doğal koruma alanı’ olarak tescil edilmişti. Lara kıyısında yer alan  falezler üstüne yapılan La'vera Hotel inşaatında asansör yapımı için  falezler oyuldu. Falezlerde yapılan yapıların kaçak olduğunu ve imar izninin çıkmadığı belirtildi.

Falezlerin imar ve rant için yok edilmesini kınayan Kuşaktan Kuşağa Antalyalılar Derneği (KANTDER) Başkanı Bülent Kantarcılar, ¨Antalya halkının huzurunu ve refahını kaçırmak için kim elinden ne geliyorsa peş peşe yapıyor. Bütün kurumlar ve bürokrasi sanki el ele vermiş gibi  Antalya halkını ‘Nasıl rahatsız edebiliriz?’ diyerek üstün bir gayretle çalışıyor. Göç edip  Antalya’ya gelen insanlara refah ve huzuru sağlıyorlar. Antalya insanını köreltmek için her şeyi yaptılar ve başardılar. Bunun önü artık alınmaz. Ben bunun için çok çabaladım ama pes ettim. Herkesin bir dostu var ve dosta peşkeş çekiliyor.

Habererk’e konuşan  Antalyalı bir vatandaş, “Antalya sahilleri katlediliyor. Muhatap bulamıyoruz. İnanılır gibi değil.” Dedi.

Mehmet Talay, akdenizmanşet gazetesinde yer alan yazısında Bambus Plajını yazdı.

Adana'da feci kaza! Çok sayıda yaralılar ve ölü var Adana'da feci kaza! Çok sayıda yaralılar ve ölü var

Talay, “bakanlık ihale açıyor ve özel şirketlere vermek istiyor…

Ancak ihale iptal edilince Muratpaşa “burası kamu alanı ve ben de kamu kurumu olarak kıyılarıma sahiplenirim” diyerek Bambus’u kimselere vermek istemiyor…

Özel şirketin adamları engelleme yapmaya çalışıyor, Muratpaşa Belediyesi ısrarla direniyor…

Şehircilik Bakanlığı “burası benim tasarrufumda, ister ihaleyle özel şirketlere veririm, ister Belediyeye veririm” havası içindeyken;

Muratpaşa Belediyesi de “hayır, burası kamu alanı özel şirketlere veremezsin” diye haklı olarak direniyor” dedi.

İHALE ŞARTNAMESİNİN DETAYLARI

“İhale şartnamesine öyle bir madde koyulmuştu ki, evlere şenlik…

Şöyle  diyor şartnamede,

“Bir firma ihaleyi aldıktan sonra su sporları yapacağı yere yakın otelden muvafakat almak zorundadır…”

Yani, sahilin yetkilisi ve tasarruf sahibi otel sahipleridir, onlardan izin almaksızın su sporlarını yapamazsın…”

Talay yazısının devamında “Geçenlerde deniz ve sahiller konusunda en ciddi kanaat önderlerinden olan sevgili İzzet Ünlü, falezlerdeki dramlarla ilgili görseller paylaşmıştı.

“La Boutique Hotel,” falezlere beton dökerek sıfıra yakın bir noktada otelden asansörle inilen katlı bir yapı meydana getirdiğini, falezin o noktada katledildiğini ifade etmişti.

Aynı yapılaşmanın benzerini “La’Vera Hotel’in” de yaptığı, Bölgenin tek kum plajının yok edilerek deniz manzaralı banyo localarını kondurdukları yine Sayın Ünlü tarafından tespit edilmişti.

Lara Hotel de onlardan geri kalır mı?

Onlar da falezlerin üzerine, tam sıfır noktaya yüzme havuzu ve güneşlenme terası yapıvermiş…

Falezleri delik deşik ederek kendilerine rant alanı yaratan sadece bu oteller değil.

“Ramada Otel’den başlayarak Talya, The Marmara, Bilem Otel’den” tutun da falez bandı üzerinde bulunan hemen her otel falezlerde kendine münhasır alan yaratarak rantını yükseltme çabasında… “ bilgilerini paylaştı.

(Kapakta kullanılan fotoğraf haberimizvar.net sitesinden alınmıştır)

Whatsapp Görsel 2024 07 12 Saat 10.52.24 09Ada35B

Editör: Habererk Haber Merkezi