Yargıtay, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren önemli bir karara imza attı. Artık belirli ödemeleri yapmak zorunda değilsiniz.

Menemen'deki bir apartmanda, çatı katında oturan bina yöneticisi, çatının yenilenmesi için bir firma ile anlaşmıştı. Ancak kat malikleri, çatının yenilenme bedelini ödemeyince yönetici icra takibi başlattı. Bazı kat malikleri, davanın reddi için mahkemeye başvurdu, ancak mahkeme davayı reddetti ve bu karar Yargıtay tarafından da onaylandı.

Yargıtay 20. Hukuk Dairesi, çatı yenileme bedelinin ödenmemesi nedeniyle başlatılan icra takibinin geçerli olduğuna karar verdi. Kararda, Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 2071c maddesi uyarınca, çatı yapım bedelinin tüm kat maliklerinin onayıyla ödenmesi gerektiği ve bu tür değişikliklerin oy birliğiyle yapılması gerektiği belirtildi.

Almanya'da iki Türk'ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili yeni gelişme Almanya'da iki Türk'ün hayatını kaybettiği yangınla ilgili yeni gelişme

Ayrıca, çatı yapımının proje değişikliği gerektirdiği ve bu değişiklik için tüm kat maliklerinin muvafakatinin alınması gerektiği ifade edildi. Çatı yapım projesinin belediye tarafından onaylanmadığı ve proje dışı yapılan değişikliklerin maliyetinden, bu değişikliklere onay vermeyen kat maliklerinin sorumlu tutulamayacağı vurgulandı.

Sonuç olarak, Yargıtay, hukuka aykırılık tespit etmedi ve mahkemenin çatı giderlerinin ödenmemesi yönündeki kararını destekledi.

Kaynak: Haber merkezi