Gündem

Araç muayenesinde yeni uygulama

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren araç muayenelerine ilişkin yeni bir düzenleme için çalışma başlattı.

Abone Ol

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milyonlarca araç sahibini ilgilendiren araç muayenelerine ilişkin yeni bir düzenleme için çalışma başlattı. Araç muayene istasyonlarında kredi kartı veya banka kartı ile ödeme yapanlardan komisyon alınmasına yönelik tartışmalar devam ederken, Bakanlık bu konuda harekete geçti. Yeni ihale döneminde, bu komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmaması için çalışmaların sürdüğünü duyurdu.

Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın başvurusu üzerine TÜVTÜRK tarafından alınan 1.130 lira muayene ücretine ek olarak 128 lira komisyon alınmasını 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirerek, bu ücretin iadesine karar verdi. Bu durum, muayene ücretlerinden komisyon alınması iddialarını Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine taşıdı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin soru önergelerine verdiği yanıtta, kredi kartı kullanım taleplerinin artması üzerine ilgili kurumlarla yapılan mutabakat sonucu, araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı nedeniyle oluşacak komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmasında bir sakınca olmadığı konusunda görüş birliğine varıldığını belirtti.

Bakanlığın açıklamasında, "Araç muayenelerinde banka kartı veya kredi kartı kullanımı, araç sahiplerinin tercihine bırakılmakta olup, yeni ihale döneminde komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine ilişkin çalışmalar devam etmektedir" denildi.