İngiltere'de ırkçılık karşıtları, aşırı sağcıların şiddet eylemlerine karşı birçok kentte protesto düzenledi. Polis, şiddet olayları nedeniyle 1300 memurun görevlendirildiğini ve 428 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

İngiltere Büyükşehir Polis Teşkilatı (MET), dün Waltham Forest ve Finchley bölgelerinde iki büyük ırkçılık karşıtı protesto düzenlendiğini ve çoğu protestocunun kurallara uygun davrandığını belirtti. Sosyal medyada yaygınlaşan, 3 kız çocuğuna saldıran kişinin Müslüman olduğu iddialarının ardından başlayan protestolarda 1300 ek polis memuru görevlendirildi. İngiltere Ulusal Polis Şefleri Konseyi (NPCC) Baş Komiseri Gavin Stephens, şiddet olayları nedeniyle 428 kişinin gözaltına alındığını ve bu sayının artabileceğini ifade etti.

Baş Komiser Stephens, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Eğer bu tür haydutça davranışlarda bulunursanız, bunun sonuçlarına katlanmanız gerekecek ve beş yıl hapis cezasına çarptırılabilirsiniz. Ayrıca olayların kamera görüntüleri inceleniyor ve incelemeler devam edecek. Bu şiddete katılmayı planlıyorsanız, bir kez daha düşünmenizi rica ediyoruz. Geleceğinizi düşünün. Yanlış yönlendirilmiş bir delilik anının hayatınızın geri kalanını mahvetmesine izin vermeyin."

Türk İş Dünyasının Gururu: Tamer Atalay, Evlad-ı Fatihan Fermanı ile Ödüllendirildi Türk İş Dünyasının Gururu: Tamer Atalay, Evlad-ı Fatihan Fermanı ile Ödüllendirildi

Durham polisi, şiddet eylemleriyle ilgili olarak 18 yaşında bir kişinin polis arabasına saldırdığını ve Cole Stewart adındaki bu kişinin mahkemece tutuklandığını belirtti.

İngiltere'deki Hristiyan, Müslüman ve Yahudi dini liderleri, şiddet eylemlerini kınayan ortak bir açıklama yayınladı. Baş Haham Ephraim Mirvis, Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, İmam Dr. Sayed Razawi ve İmam Kari Asım tarafından yapılan açıklamada, küçük bir azınlığın ülke genelindeki kasaba ve şehirlerde nefret, şiddet ve vandalizm yaydığı vurgulandı. Açıklamada, her İngiliz vatandaşının saygı görme hakkı ve saygı gösterme sorumluluğu olduğu, böylece herkes için uyumlu ve bütünleşik bir toplum inşa edilebileceği ifade edildi. Din önderleri, toplumdaki yaraların sarılması ve toplumsal uyumun sağlanması için hükümet ve toplumun tüm kesimleriyle birlikte çalışma sözü verdiklerini belirtti.

Editör: Habererk Com