Politika

ASTEM Başkanı'ndan 12 Eylül açıklaması

Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Başkanı Haşim YANAR, 12 Eylül 1980 Askeri Darbenin 44. Yılı nedeniyle bir yazılı açıklama yaptı.

Abone Ol

Anadolu Düşünce ve Strateji Merkezi Başkanı Haşim YANAR, 12 Eylül 1980 Askeri Darbenin 44. Yılı nedeniyle bir yazılı açıklama yaptı;

Tarihe ülkenin kara lekesi olarak geçen 12 Eylül 1980 askeri darbesinin üzerinden tam 44 yıl geçti.
Kapitalist emperyalizm ve içerideki işbirlikçilerince öngörülen yeni Türkiye rehabilitasyonu için adım adım uygulamaya konulan 12 Eylül darbesinin faturası her zaman olduğu gibi o zamanda yine dönemim gençlik kitlesine fatura edildi.

Önce farklılıkları kamplaştırdılar, sonra bu kamplaşmayı sokakta kavgaya dönüştürdüler, kavga kaosa dönüşsün diye yıllarca beklediler,binlerce insanın sokakta birbirini öldürmesine seyirci kaldılar ve sonra 12 Eylül 1980 günü darbe yaparak yönetime el koydular.

Bir sağdan bir soldan diye kamplaştırdıkları suçsuz günahsız yavruları darağacına çıkardılar. Suçsuz olduklarını  anladıklarını itiraf etseler de, asmaktan vazgeçmediler, dönemezdik, dönemedik dediler..

Kimi 7 yıl, kimi 13 yıl, çoğu hücrede olmak üzere ceza evinde tutulan gençlerin çoğu suçsuz bulundu ve beraat ettiler...

Kusura bakmayın aslında suçunuz yokmuş denilmek suretiyle gençlikleri ve onca insanlık dışı işkence ile sağlıkları ellerinden alınmış olarak evlerine geri gönderildiler.

Kenetlenmeyi denemeyenler;
Her on yılda, on beş yılda bir her defasında farklı başlıklar altında ve figüranlar marifetiyle yeni filizlenen vatan evlatlarını, farklı oyunlarla, kumpaslarla, zulümle, eziyetle hatta ölümle terbiye etmekten vazgeçmeyen ve geçmeyecek olanların bu çirkin oyununu bozamazlar.
Darbelerden şikâyetçi olamazlar.

Hangi şartlarda, hangi gerekçe ile ve kime karşı yapılırsa yapılsın darbe yapmak milletin bağrına hançer saplamak gibidir, affedilemez..

Bu itibarla bir kere daha dönemin şehitlerini ve tüm mağdurları arasındaki vefat edenlerini rahmetle yâd ediyorum..

Haşim YANAR
ASTEM (Anadolu Düşünce Strateji Merkezi) Başkanı