Atatürk'le sorunu olanların sorunu Atatürk'le değil, Atatürk'ün mensubu olduğu milletle ve 'Türk' kelimesiyledir

Abone Ol

Ülkeyi suni gündemlerle idare edemezsiniz. Suni gündemlerle hiçbir zaman sorunları ortadan kaldıramazsınız. Her ne kadar sorunların üstü suni gündemlerle örtülmek istense de bu uzun sürmez. Nasıl ki güneş balçıkla sıvanamazsa, suni gündemler de sorunlara çare olmaz. "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganını sorun haline getirip suni gündem yaratanların iki amacı vardır: Birincisi, ülkenin gündemini değiştirmek; ikincisi ise Atatürk’ün manevi şahsiyetinde, Türk ismine olan kinlerini kusmaktır.

Ülke, dalga dalga gelen göç hareketiyle adeta istila edilmiş; ekonomik yangın bütün ülkeyi sarmış; ocaklarda tencere kaynamaz olmuş; emeklinin maaşı ev kirasına dahi yetmez hale gelmiş; yakın bir gelecekte bu devletin asli unsuru olan Türk nüfusu azınlığa düşecek bir duruma gelmiş; gençler, gelecek kaygısıyla evlenmekten korkar olmuş; her dört üniversite mezunu gençten birinin işsiz olduğu, işsizliğin tavan yaptığı; adaletin ortadan kalktığı; milli gelir dağılımındaki adaletsizliğin tartışılmaz bir gerçek haline geldiği; orta direğin yok edildiği; çiftçinin malının para etmediği; pazara gelen çiftçinin mallarınınsa el yaktığı bir ülkede bunca sorun konuşulup çare aranması gerekirken, suni gündemlerle bu sorunların üstü örtülmek istenmekte, halkın feryatlarına kulak tıkanmaktadır. 

Suni gündem yaratılmasının birinci amacı budur. İkinci amaç ise, Atatürk’ün manevi şahsiyetinde, Türk kelimesine, Türk ismine, Türklüğe olan kinlerini kusmaktır. Zaman zaman Türk kelimesi bu ülkede tartışma konusu yapılmış; bayrağı, devletin ismi bile değiştirilmek istenmiş; Türk kelimesi ırkçı çağrışım yaptığı iddiaları öne sürülmüştür. Yani sorun, Mustafa Kemal’in askeri olmakta değil, sorun Atatürk’le değil, Atatürk’ün kurduğu devlete verdiği isimle ve kendine aldığı soy isimledir.

Sorunu disiplin meselesine indirgemek hiç de inandırıcı değildir; normal bir akıl düzeyine sahip insanların aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değildir. "Mustafa Kemal’in Askerleriyiz" sloganını sorun yapıp da "Atatürk’le sorunumuz yok" diyenlere sormazlar mı? Madem Atatürk’le sorununuz yok, o halde yüzlerce tesisten, okullardan, statlardan, müesseselerden Atatürk ismini neden kaldırdınız? Kaldırıp yerine neden başka isimler koydunuz? Demek ki sorun, atılan slogan değil, Türk kelimesidir. Atatürk’le "Keşke Yunan kazansaydı" diyen ve bunun gibi düşünen, kendini Türk hissetmeyen, bu millete mensubiyet duygusu taşımayandan başka kimin sorunu olabilir? Kimse takiye yapmasın. Bu devletin kurucusunu kendine sorun edenin sorunu, kurucu lider Atatürk’le değil, kurucu lider Mustafa Kemal Atatürk’ün mensubu olduğu Türk milleti iledir.

Askeri vesayete son vereceğiz diyerek, iktidarınız döneminde çeşitli kumpaslarla onlarca Türk aydını ve subayını, birçok generali, hatta ülkenin Genelkurmay Başkanı’nı içeri atıp korku salacaksınız. GATA’yı kapatıp Sağlık Bakanlığı ile birleştireceksiniz. Harp okullarını kapatıp Milli Savunma Üniversitesi kuracaksınız. Bu üniversitenin yönetim ve eğitim kadrosunu siz atayacaksınız. Üstüne üstlük bu üniversiteye sizin atadığınız eğitim ve yönetim kadrosu tarafından alınan, yaşı itibarıyla sizin iktidarınız dışında başka bir dönem görmemiş teğmenlere kılıç kuşatacaksınız. Bu rütbeleri siz vereceksiniz, ama attıkları sloganlardan da siz korkacaksınız. Bu hiç inandırıcı bir durum değil. Kimse takiye yapmasın. Hz. Mevlâna'nın dediği gibi: "Ya olduğunuz gibi görünün ya da göründüğünüz gibi olun."