Gündem

Ayhan Bora Kaplan Davasında Ara Karar çıktı

Ankara'da 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik 18'i tutuklu, 61 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı.

Abone Ol

Ankara'da 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütüne yönelik 18'i tutuklu, toplam 61 sanığın yargılandığı davada ara karar açıklandı. Mahkeme, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

Dava, Ankara 32'nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından Sincan Ceza İnfaz Kurumu Kampüsü'nde görülen 17'nci celse ile devam etti. Sanıklar, yakınları ve taraf avukatlarının hazır bulunduğu duruşmada, avukatların savunmaları dinlendikten sonra savcılık mütalaası okundu. Mütalaada, dosyanın, Ankara 13'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve 'Ayhan Bora Kaplan' suç örgütü soruşturmasını yürüten polislerin yargılandığı 'gizli tanık' dava dosyasıyla birleştirilmesi talebinin reddedilmesi istendi. Ayrıca, sanıklar Adnan Kaplan, Barış Kurt, Ayhan Bora Kaplan, Deniz Urcan, Emir Akyol, Fethi Koyuncu, Hasan Aslantaş, Hasancan Saraçoğlu, Kanber Keskin, Levent Erdoğan, Mahmut Gökhan Çanga, Muhammed Kaplan, Mutlu Ayaş, Sercan Keleş, Tansel Aktan, Uğur Pekşen, Umutcan Yıldırım ve Yusuf İzzet Savaş'ın suçları işlediklerine dair kuvvetli deliller bulunduğu gerekçesiyle tutukluluk hallerinin devamı talep edildi.

Mahkeme, tutuksuz sanıkların yurt dışına çıkış yasağı adli kontrol tedbirlerinin devamına ve sanık Serdar Sertçelik'in yakalama emrinin infazının beklenmesine karar verdi. Sanık avukatlarının HTS kayıtlarının yeniden incelenmesi talebi kabul edilirken, genişletilmiş soruşturma talepleri reddedildi. Tüm tahliye taleplerini reddeden mahkeme, esas hakkında mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcıya gönderilmesine hükmetti. Sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Ekim'e erteledi.

İddianame
Ayhan Bora Kaplan ve örgüt yöneticisi sanıklar Fethi Koyuncu, Mutlu Ayaş, Yusuf İzzet Savaş, Kanber Keskin ve Serdar Sertçelik hakkında 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek', 'kasten öldürme', 'nitelikli kasten öldürme', 'kasten yaralama', 'kişiyi hürriyetinden yoksun kılma', 'nitelikli yağma', 'eziyet', 'suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme', 'suç üstlenme' ve 'suçluyu kayırma' suçlarından 1'i ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istendi. Diğer 55 sanık için de çeşitli sürelerde hapis cezaları talep ediliyor.