Hastalar beslenmelerine özel bir önem göstermelidirler. Sindirim sorunları olduğu için olabildiğince besleyici yiyecekleri tercih etmelidirler. Genellikle lifli besinlerin yenilmesi önerilir ama bu hastalar için bu kolay değildir. Lifli besinler gereklidir ama daha kolay hazmedilebilir bir biçimde örneğin çiğ değil pişmiş yenilmelidir.

Biberiye çayı, mide ve bağırsak rahatsızlıkların da iyileştirici bir etkiye sahiptir. Ayrıca, safra salgısını da artırmaktadır.

Havuç ile yapılan meyve suyu ya da şurup, mide ve bağırsak gazları ile kanama ve iltihapları ortadan kaldırmada yardımcı olur.

Kekik, bağırsaklarda bulunan parazitlerin giderilmesinde bağırsak bozukluklarının iyileşmesine yardımcı bir bitkidir.

Melisa, bağırsaklarda hastalık etkisinde görülen ağrıları azaltmada yardımcı olur.

 
 

Tarhunotu’nun mide ve bağırsak gazlarını söktürücü etkisi vardır.

Bağırsak kurtları ve solucanların düşürülmesinde Nar Kabuğunun olumlu etkisi bulunur.

Kimyon, karın ağrısı, mide ve bağırsak rahatsızlıkları için faydalıdır.

Ekşi Mayalı Ekmek ve Tarhananın Faydaları Saymakla Bitmiyor Ekşi Mayalı Ekmek ve Tarhananın Faydaları Saymakla Bitmiyor

Limon, elma, incir, domates Bağırsak enfeksiyonlarına iyi gelir. Mide ve bağırsak rahatsızlığı olanlar asit etkisinden dolayı domatesi çiğ yememeli, haşlanmış domatesi tercih etmelidir.

Sindirim sistemini düzenlemede faydalı olan Bamya bağırsakları yumuşatarak kabızlığı önler.

Kabak çekirdeği ise bağırsak kurtlarını düşürmede yardımcı olduğu için önerilir.

Bağırsak iltihabı, bağırsak enfeksiyonlarında doktorunuz tarafından verilecek ilaçlar dışında yukarıda yer alan bitkisel çözümleri uygulamanız, hastalığı daha kısa sürede daha kolay bir şekil de atlatmanıza yardımcı olabilir. Elbette doktorunuza danışmadan hiç bir tıbbi bitkiyi tüketmeyiniz. Esas olan doktorun size vereceği tedavidir.

Ayrıca, mutlaka daha fazla sıvı almaya da özen göstermeyi unutmayın. Su içmek size yeterli gelmiyor ise çeşitli taze sıkılmış meyve suları ve bazı bitkisel çaylar da ihtiyacınızı karşılayacaktır.

Bağırsak enfeksiyonu yediğimiz gıdaların bozulduğundan ya da içtiğimiz suların zararlı olmasından dolayı kaynaklana bir rahatsızlıktır.

Kısaca gıda zehirlenmesinden dolayı kaynaklanan rahatsızlıklardır. Bazı bünyesi ve midesi güçlü olan insanlar bu tür zehirlenme olaylarından etkilenmeyebilir. Midenizi, bağışıklık sisteminizi ve bünyenizi güçlendirici besinler tüketmeniz size ve sağlığınıza büyük bir ölçüde yararbağırsak enfeksiyonu sağlayacaktır. Gıda zehirlenmesi durumunda ilk olarak doktorunuza başvurmanız gerekir.

Bağırsak enfeksiyonunun ilk evresinde ateş yükselmesi ve kusma görülür.

2. Evresinde halsizlik, ishal, erken yorulma ve baş dönmeleri. Bu tür rahatsızlıklar ilaç tedavisi ve iyi bir bakımla giderilebilirken daha ileriki durumlarda mide yıkanmaya kadar ilerleyebilir.Bağırsak hareketlerinin düzenli ve sağlıklı olması, sindirim sistemlerinin doğru çalışması tuvalete çıkabilme, gaz ve şişkinliğin önlen alınması büyük önem taşımaktadır. Ortalama olarak günde bir kez bağırsakların çalışması veya gün aşırı tuvalete çıkma sorunu normal olarak kabul görmektedir. Günlük olarak tahmini 30 ila 40 gram arası besin yüksek lifli gıdalar tüketmek bağırsak hareketlerini düzenleyerek daha sağlıklı çalışmasına yardımcı olacaktır. Bunun yanında bol miktarda sıvı tüketmek sistemin sağlıklı çalışması ve besin liflerinin kolay sindirilebilmesine yardımcı olacaktır. Bağırsak enfeksiyonuna iyi gelen faydalı yiyecekler?

Ayva: İçinde bulunan tanenler sayesinde mideyi güçlendirip herhangi bir zehirlenme ya da mide spazmı sırasında mideyi güçlendiren ayva bağırsak enfeksiyonuna iyi gelir. Havuç: Havuçta bulunan uçucu yağ asitleri bağırsaklar temizleyerek bağırsak enfeksiyonunun en hafif şekilde atlatılmasını sağlar.

Fasulye: Fasulyenin bulundurduğu uçucu yağ asitleri bağırsakları hızlandırarak bağırsak enfeksiyonunu etkisiz hale getirir. Bbağırsak enfeksiyonuamya: İçinde bulunan reçineler sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren bamya vücuda mikrop girmesini engeller.

Nar: Nar içinde bulundurduğu vitamin ve mineraller sayesinde midenin içinde bulunan mukoza tabakasını güçlendirir.

Armut: Armut bağışıklık sistemini güçlendirerek enfeksiyonel rahatsızlıklara iyi geliyor. Bağırsaklarda iyi bakterileri arttıran besinler?

Her insanın bağırsaklarında besinlerin parçalanmasında kullanılan be tehlikeli mikrop ve parazitlerle savaşan probiyotik adı verilen bakteriler bağırsaklarda yer almaktadır.

Bu bakteriler lactobacillus ve bifidobacterium adı verilen bakterilerdir. Gıdalardan, vitaminler ve minerallerin alınmasına yardımcı olur ve idrar yolu patojenlerine karşı bağırsaklarınızı korur. Bazı durumlarda bu yararlı bakterilerin sayılarında git gide azalmalar olur ve sindirim sistemi de sekteye uğrayarak yavaşlar.

Bu gibi durumlarda probiyotik yönünden zengin gıdalarla bu iyi huylu bakterilerin sayısını da artırabiliriz.

Bu besinleri sizler için araştırdık ve aşağıda sizlerle buluşturuyoruz.bagirsak-usutmesi Süt ürünleri: Süt probiyotik bakımından aşırı derece zengindir ve her iki ana grup probiyotikleri içerir. Ama her şeyde olduğu gibi de süt ürünlerinde de aşırı kullanımı başka problemlerine neden olabilmektedir.

Probiyotikler: Enginar, çilek, muz, keten, sarımsak ve bal gibi besinlerde doğal olarak bulunan probiyotikler iyi bakteriler için enerji sağlar ve besinleri parçalar.

Takviyeler: Laktoz intoleransı bulunan kişiler probiyotik bakımından zengin süt ve süt ürünlerini tüketemediğinden mutlaka doktora danışması gerekmektedir.